Som det brukar bli i årets första matcher blev det inget vidare skönlir från nåt av lagen när BoIS tog emot FFF på Påskbergsvallens konstgräs. Falkenberg hittade dock nätet tre gånger mot BoIS och trots en sen reducering från BoIS till 1-2 fick ändå Falkenberg det sista ordet och kunde göra 1-3 som också blev slutresultatet.

Första halvlek var dock ändå FFF numret större och var laget som skapade mest framåt. BoIS hade en del kontringar under halvlekens gång, men inget som egentligen hotade FFF-målet. Falkenbergs första mål kom i mitten på den första halvleken. På en djupledsboll in mot Mergim Laci kom Jesper modig först och rensade bollen på Lacis ben och bollen gick i en oturlig båge över Albin Svensson i BoIS-målet.

Efter 1-0-målet skapades det inte supermånga chanser åt nåt håll. FFF hade taktpinnen och var det laget som lyckades skapa bollinnehav på offensiv planhalva, men BoIS försvarade sig väl och målchanserna uteblev.

I den andra halvleken gjordes det ca 16 byten lagen emellan. För BoIS del gjordes det 7 byten. In på plan kom Tobias Carlsson, Edwin Condrup, André Boman, Daniel Krezic, Keanin Ayer, Albert Ejupi och Vuk Lugonjic. De ersatte Jesper Modig, Philip Ljung, Sebastian Möller, Liam Munther, Thierry Zahui, Robin Book och Astrit Seljmani. Kvar på banan från första halvlek, och som spelade alla 90 minuter var Perparim Beqaj, Joakim Lindner och Hampus Zackrisson.

I den andra halvleken var BoIS lite mer på tårna och skapade fler chanser, men Brattberg i FFF-målet gjorde ett par riktigt bra räddningar. Perparim Beqaj och Vuk Lugonjic fick båda två varsitt bra läge ifrån samma vinkel där Brattberg kom ut och räddade båda.

Daniel Krezic och André Boman var aktiva på sina kanter och lyfte BoIS offensiv under den andra halvleken, båda två hade ett visst övertag på sina försvarare. Krezic utmande och kom runt på kanten vid ett flertal gånger och spelade vid ett tillfälle fram Lugonjic som sköt på ett tillslag, Brattberg i FFF-målet räddade dock.

Vid ställningen 0-1 med ca 15 minuter kvar trodde nog många att det skulle sluta där – men det blev inte mindre än tre mål sista kvarten. FFF inledde målskyttet i halvleken genom Edi Sylisufaj när han starkt höll undan både Carlsson och Condrup innan han sköt in 0-2.

Men knappa 5 minuterna kvar kom BoIS reducering. På ett liknande sätt som FFF:s 0-1-mål. En FFF-spelare försökte bryta Perparim Beqajs passning, men bollen gick istället i en båge över Brattberg i målet till 1-2.

I slutminuten kunde sedan Robin Östlind sätta 1-3 i öppen kasse efter en skottpassning mot bortre stolpen.

Det blev alltså förlust i årets första match. Men det är bara att jobba vidare. Roligt är att alla BoIS nyförvärv nu gjort debut – samt att unge André Boman kom in i den andra halvleken och visade att han är och nosar på en plats i A-truppen.

Nästa träningsmatch är redan nästa lördag då Tvååkers IF kommer till Påskbergsvallen. 14:00 börjar den matchen. Välkomna då!