Gästande Helsingborg tog under måndagskvällen med sig samtliga tre poäng efter att ha besegrat Varbergs BoIS med 1-3 på Varberg Energi Arena.

BoIS inledde dock matchen starkt och skulle ta ledningen tidigt. I minut 12 fick man ett inkast i närheten av Helsingborgs högra hörnflagga. Hampus Zackrisson kastade till Junes Barny som tog emot bollen och slog ett inlägg mot bortre stolpen. Helsingborgs-försvaret nådde högst och nickade undan bollen men inte bättre än att Gideon Mensah kunde gå på avslut inne i straffområdet. Avslutet fick dock inte önskad träff och efter följde några sekunders flipper-spel innan bollen återigen hamnade hos Mensah som gick på ett andra försök. Den här gången studsade bollen på två olika HIF-försvarare innan den hamnade mitt framför Gustaf Norlin som stod perfekt placerad bara någon meter från mållinjen. Norlin gjorde sedan inget misstag och placerade enkelt in 1-0 för BoIS!

Efter den fina starten skulle dock gästerna ta sig in i matchen. I minut 26 skapade man sin första heta målchans efter att vänsterbacken Adam Eriksson tagit sig runt på vänsterkanten och slagit ett lågt inlägg till en centralt placerad Max Svensson. Svensson gick på direkt avslut med högern mot första stolpen, men BoIS-keeper August Strömberg var beredd och stod för en fin parad. På returen fick Svensson ännu ett läge från lite snävare vinkel men Strömberg var snabbt uppe och stod för en imponerade dubbelräddning.

Minuten senare skulle BoIS få sitt bästa läge att utöka till 2-0. Luke Le Roux bröt en passning på mittplan och spelade fram till Junes Barny. Barny avancerade sedan framåt och höll i bollen till strax utanför straffområdet innan han spelade fram Robin Book till avslutsläge. Book sökte avslut direkt men försvarande Kebba Ceesay han ikapp och kunde för BoIS del tyvärr täcka avslutet till hörna.

Istället för 2-0 skulle HIF komma att kvittera i minut 41. Efter ett inlägg från Mix Diskerud bet sig HIF fast i BoIS straffområde och till slut peggades bollen upp till Armin Gigovic som gick på direkt avslut från straffområdeslinjen. Gigovics avslut gick sedan i stolpe-stolpe parallellt med mållinjen innan Alex Timossi Andersson påpassligt kunde hålla sig framme och dunka in returen till 1-1 från nära håll.

På övertid av första halvlek skulle sedan nästa kalldusch komma. Brandur Hendriksson gick på inlägg från sin högerkant och i straffområdet hamnade Gideon Mensah och Max Svensson i duell. Mensah var tydligen för brysk när han lade sina händer i ryggen på Svensson och domare Adam Ladeback blåste för straff. Den hanterades sedan behärskat av Anthony van Den Hurk som placerade in 1-2 med höger bredsida och därmed var det 1-2 läge i paus.

”Vi börjar matchen väldigt bra tycker jag sen tar dom över sista 25 och vi hamnar lite för lågt. Vi sätter inte pressen som vi ska och de hittar igenom vår första-press vilket skapar ytor och det är dom duktiga på att förvalta” sa Gustaf Norlin till Dplay under halvtidsintervjun.

I andra halvlek försökte BoIS sedan lyfta upp spelet och gick över från en fyrbacks till trebackslinje. De heta chanserna uteblev dock och istället var det HIF som skapade det mesta och bästa. I minut 76 fick 1-2 skytten van Den Hurk ett fint läge men träffade utsidan av burgaveln från nära håll och i minut 78 fick Svensson fritt läge på omställning men avslutet rullade strax utanför stolpen.  1-3 skulle dock komma i minut 81 då ett fint instick hittade fram till Rasmus Jönsson som kliniskt placerade in bollen lågt under en utrusande Strömberg. Där med var det tack och god natt för BoIS del och HIF lyfte med sina tre poäng upp sig själva till en trettonde plats i tabellen.

”Fotboll kan vara extremt små marginaler, något domslut hit eller dit så kan det vara 2-0 för oss men istället växer dom in i matchen och vad jag hört så är det en otroligt billig straff dom får. Så kan det vara, sen får givetvis vi försöka göra någonting i andra halvlek och det lyckas vi inte med. Jag tycker HIF kontrollerar det ganska bra. Vi får ta nya tag och har ett par poängs marginal att gå på och nästa match borta mot Kalmar då måste vi upp på hästen igen. Det är andra gången under säsongen vi förlorar två matcher i rad och det blir viktigt att lägga detta bakom oss snabbt och hitta energin igen. Vi är ganska bra i en halvtimme, men man spelar i 93 minuter och vi är inte riktigt där just nu och blir lite omständliga emellanåt. Nu har vi en veckas träning sen skall vi ge oss fan på att få med oss något från Kalmar” sa Joakim ”Jocke” Persson till Dplay efter matchen.

Som nämnt spelas nästa match borta mot Kalmar FF, måndagen 28 september med avspark 19.00.