Det blev en tung torsdagskväll för Varbergs BoIS på Falcon Alkoholfri Arena då Falkenbergs FF skulle ta revansch på BoIS i säsongens andra Hallandsderby. Hemmalaget skapade redan i fjärde minuten sin första heta målchans. Ett inlägg av BoIS-bekantingen Karl Söderström från högerkanten hittade perfekt fram till ännu en gammal BoISare i form av Nsima Peter. Helt fri och från nära håll lyckades dock inte Peter hålla nere sitt nickavslut och bollen seglade istället strax över ribban. Gästande BoIS skulle vaska fram sitt första halvläge knappa tre minuter senare. Efter en hörna från höger lyckades man bita sig fast och etablera offensivt spel längs vänsterkanten och till slut var det Robin Book som gick på inlägg. Jon Birkfeldt var sedan nära att nå högst och styra bollen mot mål vid bortre stolpen men avslutet gick ut till inspark.

I fjortonde minuten lyckades Gustaf Norlin bryta hemmalagets uppbyggnadsspel på mittplan och ställde om i kontring fyra mot tre tillsammans med Junes Barny, Astrit Selmani och Robin Book. Norlin behöll bollen fram till straffområdet och släppte sedan ut den till höger och Barny, som tog emot och sökte inspel centralt till en framrusande Selmani. Selmani försökte styra in bollen med pannan från nära håll men kolliderade i samma stund med Falkenbergs målvakt Viktor Norling och likt Nsima Peter kunde avslutet inte hållas under ribban.

Mellan minut tjugo och trettio stod BoIS för sin starkaste period i matchen och skapade ett par fina lägen, men effektiviteten lyste med sin frånvaro och istället var det hemmalaget som skulle bryta 0-0 läget i minut 33. En frispark av Christoffer Carlsson från vänster-ytterposition slogs fint in i boxen, och högst nådde försvarare Axel Norén som på nick kunde sätta bollen i mål förbi Stojan Lukic i BoIS-buren. Sista tio minuterna av första halvlek hade bägge lagen 2-3 chanser var att kvittera respektive utöka ledningen, men Noréns mål blev det enda under första 45.

I andra halvlek tappade BoIS intensiteten och det var FFF som tog över taktpinnen. I inledningen skapade hemmalaget ett par halvchanser men det var inte förens minut 69 som man skulle få utdelning. Karl Söderström vann boll på egen planhalva, avancerade över mittplan och slog en krossboll ut till vänsterflanken. Tobias Englund plockade ned bollen och fick tid att ställa in siktet för inspel, som sedan styrdes av BoIS-försvarare och tillslut hamnade bollen vid fötterna hos Nsima Peter, vars avslut även det styrdes på försvarare innan bollen hamnade i nät och där med var det 2-0 FFF med drygt 20 minuter kvar.

BoIS försökte sedan kriga sig fram till en reducering, och i minut 73 blåste domare Kaspar Sjöberg för BoIS-straff efter vad han trodde var en hands-situation. Efter överläggande med linjedomare ändrade dock Sjöberg sitt beslut och BoIS gick miste om en fin chans att ta sig in i matchen igen. Med tio minuter kvar genomförde ”Jocke” och staben ett trippelbyte, men de heta målchanserna kom aldrig och Falkenberg kunde disciplinerat hålla undan sin 2-0 ledning och ta tre poäng.

”Första tjugo kändes det som att vi var chockade att dom slog långbollar, trots att vi visste att det skulle bli så från början. Sen har vi ett par chanser där vi skall göra mål, men sen gör dom ett mål på en fast situation. Man får ge dom att dom är bra där, men någonstans måste vi sätta några av våra chanser” sa Astrit Selmani till Dplay.

På frågan från Dplay om BoIS skulle vara ”bekväma” och att folk runt omkring ser kontraktet som klart svarade Astrit:

”Vi är varken klara eller nöjda. Vi skall ha dom 30 poängen så tills vi nått dit är vi inte alls nöjda. Jag är inte nöjd och vill vinna alla matcher. Men så här är det ibland, vi får ge Falkenberg att dom krigade lite mer än vad vi gjorde. Tappar man den lilla extra glöden som dom hade idag blir det svårt”

Varbergs BoIS får dock snart chans till revansch. Redan på måndag väntar nästa match hemma mot Helsingborgs IF, med avspark 19.00. Även den går att se genom Dplay.