Brage började matchen piggast, och BoIS skulle behöva hämta bollen i egen kasse redan efter fyra minuter. Efter en lång frispark från egen planhalva nickades bollen in centralt utanför straffområdet. Där fick en Bragespelare tag i bollen, vände inåt och placerade bollen väldigt säkert vid den bortre stolpen.

BoIS första rejäla chans fick Emeh efter 11 minuters spel. I en snygg kombination med Beqaj, där Emeh nickar ner bollen i djupet till Pep som sedan klackade tillbaka den, kom Emeh till avslut från målgårdslinjen. Men med två Brageförsvarare rusande mot bollen fick Emeh inte alls till avslutet och det är frågan om bollen landat ännu.

Men BoIS fortsatte att jobba på och i den 30 minuten kom också kvitteringen. På ett liknande sätt som till Emehs chans fick Pep bollen i djupet och klackade bak den, denna gång till Daniel Krezic som inte gjorde några misstag, en snabb liten vrickning inåt i banan och sedan rullade han in bollen i mål. 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken skulle BoIS börja bäst, och skapade några få chanser. BoIS var tunga framåt med både Emeh och Beqaj som ofta vann dueller. Men 9 minuter in i halvleken kom Brage igenom. Efter en boll vinst till höger, kom en snabb spelvändning via Sellin ut till Stenberg som sköt direkt från det högra straffområdeshörnet stenhårt i i nätmaskan närmst den bortre stolpen och det stod 1-2 på resultattavlan.

Därefter skulle matchen bara handla om BoIS och jakt på kvittering. Ayer fick de två första chanserna, efter dryga timmens spel fick han en boll från höger och provade skott direkt, men bollen smekte utsidan av stolpen. Därefter vann BoIS boll i Brages straffområdet, bollen damp ner framför Ayer som inte fick till avslutet.

Några fasta situationer gav nästan BoIS kvitteringen efter det. Zackrisson kom till skott, men aningen för löst. Sedan var Bergman nära, men skottet täcktes. BoIS var riktigt tunga och i slutet av matchen försvarade sig Brage mer eller mindre i eget straffområde, men bollen ville verkligen inte in idag. Matchens sista chans fick Fofana på en hörnretur. Ett stenhårt skott mot det bortre krysset såg bollen ta insidan av kryssribban och sedan gå parallellt med mållinjen innan Brage kunde rensa bort bollen.

Ett riktigt surt avslut på hemmamatcherna i Superettan 2018. Nu väntar Helsingborg borta. Rent matematiskt är det inte uteslutet att Varbergs BoIS håller sig kvar i Superettan utan kval, men nu handlar det om att ladda om för Helsingborgsmatchen och ta med oss tre poäng i säsongsavslutningen på Olympia.