Det blev förlust i årets första tävlingsmatch. Hammarby tog ledningen tidigt i den första halvleken och kunde sedan utöka sin ledning i början på andra och sedan fastställa slutresultatet 3-0 i den 94:e minuten.

Hammarby satte bra fart på spelet direkt i inledningen och BoIS visade kanske aningen mycket respekt för Stockholmarna, något som BoIS skulle få betala för, för redan efter sju spelade minuter slog Hammarby en boll rakt igenom hela BoIS, löpningen stod Simon Sandberg för, som slog in den till Djurdjic som också satte bollen i nät.

Därefter kom BoIS in i matchen och fick kontroll på Hammarby. BoIS spelade sig ur Hammarbys press på ett bra sätt, och i den 14 minuten var det ytterst nära att det stod 1-1 på resultattavlan efter att Ejupi hittat Girmai centralt som i sin tur serverat Book i djupet. Books avslut gick dock i stolpen.

BoIS var även nära på ett par fasta situationer under den första halvleken, bland annat var Jesper Modig någon decimeter ifrån att skruva in bollen i bortre.

1-0 stod sig till halvtidsvilan, men BoIS hade som sagt verkligen spelat upp sig jämfört med de inledande minuterna.

Den andra halvleken såg det ut som att nästa mål skulle bli grönsvart. Bollinnehavet fanns där, och vissa halvchanser även så, men istället skulle det bli Hammarby som hittade nätet. Efter en fast situation kunde Hammarby kontra genom Sander Svendsen som kyligt vände bort både Möller och Albin Svensson i samma dragning och lägga in bollen i öppen kasse.

BoIS fortsatte dock trumma på och var nära ett par gånger, bland annat var Seljmani nära på att sno åt sig bollen från Hammarbymålvakten, som tillslut redde ut situationen. Ju längre in i den andra halvleken som gick kom BoIS närmare och närmare en reducering. Efter ett snabbt inkast kom Astrit Seljmani till ett bra läge men fick inte till avslutet.

BoIS bästa målchanser skulle dock Robin Book få, men målställningen var i vägen båda gångerna. Efter dryga 80 spelade minuter kom inbytte Daniel Krezic runt på vänsterkanten och serverade Book som inte lyckades hålla ner bollen som gick i ribban. På returen var BoIS nära två gånger om men Hammarbymålvakten räddade första returen, bollen damp sedan ner framför Joakim Lindner vars skott täcktes undan.

Med marginalerna på fel sida kunde Hammarby till slut även göra 3-0 i matchens sista minut. Efter bra individuella prestationer kom till slut Odilon fri med Albin Svensson som lättade bollen in till Solheim som satte bollen i ett öppet mål. 3-0 alltså, och kort därefter blåste domare Lindgren av matchen.

Trots 3-0 får BoIS ändå vara nöjda med prestationen och blicka vidare mot nästa match i Svenska Cupen. På söndag väntar Dalkurd borta.