Årets tredje match, och årets tredje hallandsderby stod på schemat under lördagseftermiddagen på Skedalaheds IP. Inför matchen hade BoIS även ett sällsynt dilemma. Inga av de tre målvakterna av Pyzdrowski, Svensson och Ekholm (som varit med och provtränat under försäsongen), kunde stå pga olika skador. Istället fick Jocke Persson ringa in hjälp utifrån i form utav David Olsson från IF Elfsborg, som skulle stå för en fin instats mellan stolparna.

Matchen började lite trevande för BoIS som försökte hitta upp på de båda anfallarna Beqaj och Lugonjic mycket under de första 10. Trots att Beqaj och Lugonjic krigade på bra skapades det inga superchanser under den första tiominutersperioden.

Men BoIS skulle käka sig in i matchen och skulle sedan också vara det mer spelförande laget under den större delen av första halvleken då BoIS höga press störde HBKs uppspel. Det var också i en sådan situation som upprinnelsen till det första målet skulle komma. BoIS pressade högt och tvingade HBK till en svår hemåtpassning som Beqaj kom först på. Beqaj höll undan sin försvarare som drog på sig en frispark. Frisparken slog Ejupi och Tobias Carlsson mötte den med huvudet och nickade bollen in i det börtre hörnet.

BoIS var bara minuterna senare väldigt nära att uttöka till 2-0 på ännu en frispark, men nicken gick tätt utanför och 1-0 skulle stå sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken skulle BoIS göra ett flertal byten, precis som de tidigare träningsmatcherna. Men nu var det HBK som skulle ta tag i taktpinnen. Nyinbytte Boakye på högerkanten skulle bli ett riktigt problem för BoIS och fixade tidigt i den andra halvleken en straff till HBK som de förvaltade. 1-2 skulle sedan Boakye göra själv när Sadat Karim spelade snett inåt och Boakye sköt otagbart i det bortre krysset.

Knappa 10 minuter senare skulle Boakye fullborda in halvlek med att också göra 3-1 då han kom fri till höger i straffområdet och rullade in bollen vid den bortre stolpen.

HBK skapade sedan ett par halvchanser, Nahom Girmai var nära med ett skott utifrån och Daniel Krezic hade ett par intentioner längs med vänsterkanten, men inget som riktigt hotade HBKs mål och matchen slutade sedan 3-1.