Varbergs BoIS avslutade årets seriespel mot serieledande Helsingborgs IF inför 8 392 åskådare på Olympia. När matchen var slut stod HIF, som redan innan matchen var klara för allsvenskan, även som seriesegrare.  Slutresultatet skrevs till 3-1.

Varbergs BoIS ställde upp med en startelva innehållande inte mindre än sju förändringar sedan föregående match, vilket bland annat innebar debut för Albin Svensson i målet.

Första halvlek blev en ganska avslagen historia. Det var HIF som höll i taktpinnen och hade det mesta av spelet, men inget av lagen skapade några riktigt heta chanser. Men det skulle bli BoIS som gick till pausvila med en 1-0 ledning. Man fick en chans i 36:e min där Joel Palmqvist med en fin boll i djupled hittade fram till Teddy Bergqvist som kyligt kunde placera bollen i mål.
Samme Bergqvist hade även en hygglig chans att ge BoIS ledningen i mitten av halvleken när han oväntat fick bollen av en Helsingborgsförsvarare som spelade fel, men avslutet från Teddy räddades av målvakten.

I andra halvlek tvingades BoIS till ett byte tidigt då Hampus Zachrisson fick kliva av pga skada. In kom istället en annan debutant, 16-årige Nils Bertilsson som skrev på ett A-lagskontrakt så sent som ca 1 månad sedan! Kort därefter byttes även Liam Munther in istället för Joel Palmqvist.  Det är tänkbart att tränare Persson i det här läget väljer att vila Joel, som har haft problem med sina ljumskar, med tanke på kommande kvalmatcher.

Helsingborg tar nu över helt, framför allt efter kvitteringen i 55 min. I 69 min vänder de matchen och tar ledningen och bara 5 minuter senare gör de 3-1 och matchen känns punkterad. Båda målen görs av Bjarnason som med dessa två mål blir årets skytteligavinnare.

Vi gratulerar HIF till seriesegern och önskar lycka till i allsvenskan 2019.

För BoIS del gäller det nu att ladda om för kval mot Oskarshamn AIK som tidigare idag vann sin match mot IK Oddevold med 3-0. Kvalmatcherna spelas onsdag 14 nov och söndag 18 nov.