Det går fortsatt tungt för U15-laget i Gothia Cup. Dagens motståndare, IK Sirius vann till slut matchen med 2-0. Men årets Gothia Cup har hittills handlat om att BoIS inte riktigt får utdelning på sina chanser. BoIS började matchen bra och det var jämt spel första 10 minuterna där inga skapar några farligheter. I minut 13 skulle dock BoIS skapa matchens första riktigt farliga läge på en omställning. Marc Stenström slog ett inlägg till Linus Gustafsson som nickade bollen över Sirius målvakt, bollen tog dock retligt i insidan av stolpen istället för att hitta nätet.

Första halvlek skulle sedan avslutas på ett snöpligt sätt för BoIS. Efter Linus nick hade varken BoIS eller Sirius skapat några jättelägen, men i halvlekens sista minut skulle BoIS slarva lite i uppspelsfasen och Sirius kunde ställa om högt upp i banan. De gjorde inga misstag och gjorde 1-0. Direkt efter avsparken blåste sedan domaren av första halvlek.

Andra halvlek började Sirius starkast, men BoIS tog sig in i matchen mer och mer. De flyttade fram positionerna i jakten på kvitteringen, men öppnade då upp sig lite bakåt, som Sirius kunde utnyttja. Siriusspelaren gick på genombrott centralt och kom igenom till 2-0. Trots 2-0-underläget fortsatte BoIS att jobba på mycket bra och har under andra halvlek 4 nickar/skott tätt utanför målramen. I sista minuten fick BoIS även ett friläge, men även den bollen letade sig utanför stolparna.

Tränaren Christoffer Eriksson säger såhär efter matchen:

Idag förtjänade grabbarna minst en poäng. Vi gör en bra match, men vi måste sätta våra chanser.. Man får inget gratis på denna nivån. Men vi tar med oss det fina spelet idag och hoppas kunna revanschera oss mot AFC Eskilstuna imorgon klockan 10:00.

BoIS avslutade sedan dagen på Heden med utbildning av prisade Locker Room Talk. Ett mycket viktigt ämne och givande för laget.