Varbergs BoIS förlorade lördagens träningsmatch mot gästande Ljungskile med 0-1 på Ankarvallens konstgräs. Trots rådande Corona-virus letade sig drygt 150 personer till Träslövsläge för att bevittna den från i torsdags framflyttade matchen. Vi tog ett snack med huvudtränare Joakim “ Jocke” Persson efter dagens insats. 

“ Idag lyckades vi inte hantera matchens fysiska spel, och vi får se det som lärorikt att fotboll kan spelas på många olika sätt. Matchbilden och spelet i sig får ses som utbildning, vi vägde alldeles för lätt i många situationer” kommenterar “ Jocke”.

Hur ser du på er prestation i respektive halvlek?

“ Bägge halvlekarna var ganska lika, Ljungskile var klart bättre och betydligt farligare än oss. De lyckades vinna i princip alla andrabollar, och deras offensiva spel var både tydligare och bättre än vad vi kunde prestera” kommenterar “Jocke”. 

Vad hade du för förhoppningar på dagens match?

“ Framförallt att få se ett betydligt mer kreativt och rörligt anfallsspel med tanke på startelvan som fick chansen. Jag tror inte vi hade ett enda avslut. Nu behöver vi två dagars ledigt, och sedan invänta besked kring när Allsvenskan startar innan vi tar nya tag” avslutar “Jocke”.