U21-laget förlorade tyvärr igår sin första match i U21-Allsvenskan Södra. Kalmar FF skulle visa sig vara snäppet vassare.

Kalmar tog ledningen i matchen i matchminut 25. En bra djupledsboll till Kalmaranfallaren som Albin kom ut bra på, men bollen studsade oturligt nog tillbaka på Kalmarspelarens ben och in i mål.

BoIS skapade en del chanser i den första halvleken, men målet skulle vänta till den 38:e minuten. Efter en lite tilltrasslad situation i Kalmars straffområde så studsade bollen till Daniel Krezic som nickade mot den bortre stolpen. På linjen stod en Kalmarspelare som rensade undan bollen, men han lyckades trots det inte rensa undan bollen innan den hade passerat mållinjen. Assisterande domaren höjde sin flagga och BoIS hade kvitterat.

Likaläget fick dock inte stå sig många minuter för BoIS. Kalmar FF skulle återta ledningen redan i matchminut 40. Efter en dribblingsräd kom kalmarspelaren till skottläge och gjorde inga misstag.

I den andra halvleken skulle sedan Kalmar uttöka ledningen till slutresultatet 1-3 efter att Kalmar kommit runt på högerkanten och spelat bollen snett inåt bakåt.

BoIS försökte trycka på för en reducering, men Kalmar var ändå närmre att hitta 1-4 via de kontringar som uppstod än BoIS var att hitta 2-3.

U21-laget har nu en match kvar att spela, den spelas borta mot IFK Göteborg den 16 oktober. Vinst i den matchen så kan BoIS hamna trea i tabellen i debutsäsongen av U21-Allsvenskan Södra.