Fredrik “Freddan” Danielsson är nu klar som assisterande tränare även för 2019. Fredrik kom in i ledarstaben för A-truppen inför 2018 för att agera som en brygga mellan seniortruppen och akademin – ett arbete som varit väldigt lyckat under året där varbergs BoIS sett 5 spelare från våra egna led göra A-lagsdebuter.

Efter att Paul Olausson lämnade Varbergs BoIS i höstas har Freddan axlat rollen som assisterande tränare, med ett större ansvar, något som han nu kommer fortsätta med.

– Det ska bli superkul, säger Freddan.

Upplägget förändras en aning från 2018, där Freddan också dubblade som U19-coach.

– Upplägget i år blir ju att jag kan fokusera bara på A-laget och U21-laget. U19-laget lämnar jag över, så den biten släpper jag nu.

Att nu bli “förste” assisterande och Jocke Perssons närmsta kollega, är något som Freddan ser fram emot.

– Det blir väl givetvis ett större ansvar och jobba ännu närmare Jocke. Jag fick ju känna på det nu i höst lite redan. Jag tycker vi synkar bra, så det ska bli jätteintressant att få ta ytterligare ett steg, helt klart.

U21-laget blir ett av Freddans ansvar under 2019.

– Ja, det blir mitt ansvar. Men Jocke kommer såklart finnas med när det finns möjlighet. Men ibland krockar det med träningar och då är det jag som har ansvaret över det, säger Freddan.