DSC_0049

Säsongen avslutade för några veckor sedan men lagbygget inför nästa säsong har påbörjats. Varbergs BoIS har förlängt kontrakten med försvararna Erik Lund och Pär Asp, mittfältaren Joakim Lindner och målvakten Peter Dahlberg.

– Peter är en av spelarna som varit längst i truppen och det är en viktig kulturbärare. Han tog steg under förra säsongen. Joakim var en av spelarna som spelade många av de matcherna som vi vann. Han har tagit många steg framåt och det är en kanon kille att jobba med, säger huvudtränaren Jörgen Wålemark och fortsätter:

– Pär har varit en grundsten i försvarsspelet under de tre åren som jag har varit i klubben och han har gjort det väldigt bra. Erik rehabtränar fortfarande sin korsbandsskada och vi ska ta hand om honom väl och ge honom bästa möjliga förutsättningar. Jag hoppas att han kommer tillbaka i kanonform under 2017.

“Många roliga och tuffa matcher”

Joakim Lindner kom till Varbergs BoIS inför säsongen 2015 och har hittills gjort 37 matcher för klubben. Nu väntar ytterligare två säsonger i BoIS-tröjan.

– Det känns kul. Jag trivs väldigt bra i staden Varberg, vilket var en viktig del i att jag skrev på. Bois är en familjär klubb och man märker att många brinner för fotbollen i staden, säger Lindner och fortsätter om den gångna säsongen:

– Årets säsong tycker jag absolut var godkänd. Vi hade tyvärr lite för stora dippar under säsongen för att det skulle räcka hela vägen. Som lag har vi tagit stora kliv framåt och många spelare har utvecklats enormt.

Lindner missade säsongsavslutningen på grund av körtelfeber, men ser fram emot den kommande säsongen.

 – Det blir väldigt spännande. Vi har två femteplatser i rad i Superettan och det känns som att vi har kapaciteten att ta det till ytterligare en nivå. Superettan blir väldigt intressant kommande säsong. Det blir många roliga och tuffa matcher – och det ser jag fram emot, säger han och tillägger:

– Jag vill tacka alla som jobbat i och runt klubben som stöttat oss under säsongen. Jag hoppas vi ses nästa år.

DSC_0160

“Roligt att köra på ett år till”

Den rutinerade mittbacken Pär Asp kommer göra sin fjärde säsong i Varbergs BoIS.

– Det känns jätteroligt att köra på ett år till och fortsätta utvecklas trots att man är lite äldre, säger Asp.

Under den gångna säsongen bildade Pär Asp och Anton Liljebäck ett stabilt mittbackspar i Superettan. Asp hyllar sin mittbackskompanjon.

– Anton har utvecklats jättemycket och han blir bara bättre och bättre. Han är bra på det mesta och kan gå väldigt långt. Sedan är Anton väldigt lätt att spela med, säger han.

Varbergs BoIS slutade på en femteplats med 48 poäng inspelade. Det var andra säsongen i följd som klubben slutade på en femteplats i Superettan.

– Jag hoppas och tror att vi ska kämpa i toppen även nästa säsong. Vi kan förhoppningsvis behålla många av spelarna och ledarna – och bygga vidare på det. Vi hade en fin avslutning på säsongen, då vi spelade en positiv och trevlig fotboll. Det är något som vi ska bygga vidare på, säger Asp.

Kontrakten sträcker sig över säsongen 2017 för Peter Dahlberg, Erik Lund och Pär Asp. Medan kontraktet för Joakim Lindner sträcker sig över säsongen 2018.


seasoncard2
Du har väl förlängt eller köpt ditt årskort till den kommande säsongen?
Tryck här för mer information om årskortet.