Varberg BoIS och den från FC Nordsjælland inlånade Gideon Mensah är överens om ett kontrakt som gör Gideon till BoIS-spelare de kommande tre säsongerna.

Gideon anslöt som bekant på lån under sommaren och har sedan dess imponerat under den speltid som givits. Från den 1 januari 2021 tillhör han Varbergs BoIS på heltid.

Gideons egna tankar kring kontraktet:

Först och och främst, grattis till kontraktet Gideon. Hur känns det att bli en permanent del av BoIS?

“Tack, det känns bra! Faktum är att det var här jag fick chansen att spela min första professionella fotboll. Tränaren tror på mig och man vill alltid uträtta mer och skapa fortsatt förtroende. Jag är glad över att ha skrivit på och möjligheten att stanna”

Vad var huvudanledningen till att du valde att skriva på?

“Man har sett tidigare hur spelare utvecklas när man har tränarens förtroende, och här har “Jocke” förklarat att han tror på mig. Det är ett tecken, om någon tror på dig då bör du också tro på samma person. Nu vill jag stanna här och spela för honom”

Du har varit här några månader nu, hur upplever du laget och staden?

“Staden är lugn så här års men betydligt livligare på sommaren. Miljön runt laget är väldigt bra och jag uppskattar positiviteten som råder här. Dessutom har jag två vänner i Adama och Keanin som jag växt upp tillsammans med i akademin Right to Dream”

Vad har du för målsättning under resten av säsongen och framtiden?

“Målet är alltid att utvecklas på både ett personligt plan och tillsammans med laget. Nu skall vi försöka säkra kontraktet i Allsvenskan 2021, vinna de matcher vi kan och hålla oss kvar. Kommande år och i framtiden är det högre målsättningar som gäller, och att både jag själv och laget utvecklas”

Manager Joakim “Jocke” Persson kring Gideons kontrakt:

“Vi har fått känna på han ett tag och det känns som ett ganska säkert kort. Gideon har ett bra längre spel, är fysiskt stark, har snabbheten och är bra på huvudet. Han har alla attribut som jag tycker en ung lovande mittback skall ha och är en oerhört talangfull spelare. Han har också smält in fint och trivs bra i laget”