Huvudtränaren för Varbergs BoIS P16 Göran Strandlycke lämnar sitt uppdrag. Samtidigt kliver också Andreas Andersson av från rollen som assisterande tränare.

Göran Strandlycke om sin tid i föreningen:

-Jag klev in i januari 2019 och det har varit två roliga år. Mitt mål har varit att få varje enskild spelare att utvecklas och på så sätt även få laget att prestera bättre. Redan från starten har vi lagt tid på både anfall och försvar för att skola så kompletta spelare som möjligt.

Vilka har varit höjdpunkterna?

-En är årets seriespel i P16 nationell där vi ända in i slutskedet var med och kämpade om en plats i A-slutspelet.

Hur ser du på lagets utveckling under din tid som huvudtränare?

-Målsättningen med att spelarna skall utvecklas individuellt tycker jag har uppnåtts. Bästa beviset för utvecklingen är kanske att de gånger någon fått chansen att spela i äldre lag så har de gått in där och presterat bra. Utvecklingen på lagnivå har också varit positiv. Vi har fått möta bra motstånd och nästan alltid gjort bra och jämna matcher.

Finns det någon specifik anledning till att du inte fortsätter?

-Att jag inte fortsätter som tränare för killarna är ett beslut som inte jag tog, även om det kanske hade blivit så ändå. Nu när de kliver upp i P17 ville BoIS att årets P17 ledare skulle ta över. Istället blev jag erbjuden en roll som koordinator för P13 och P14, med fokus på ledarutveckling och kände att det inte var tillräckligt intressant.

Vad tror du om laget och spelarnas framtid?

-I akademin är det svårt att i nuläget veta hur laget ser ut nästa år. Vad det gäller de enskilda spelarna däremot ser jag mycket positivt på deras framtid. Har de bara tillräckligt mycket motivation för att lägga ner den tid och det jobb som krävs för att bli en riktigt spelare finns alla förutsättningar att vi får se mer av dem i framtiden. Jag önskar dem verkligen lycka till.

Andreas Anderssons kommentarer:

-Jag klev in som ledare för 04:orna under sommaren 2010 och blev assisterande till Göran Strandlycke när han tillträdde som huvudtränare för laget 2019. Min förhoppning är att alla som spelat i laget genom åren fått en positiv upplevelse av fotboll, laget och föreningen BoIS. På senare år har prestation och resultat blivit viktigare men jag hoppas att den “goa” känslan ändå funnits kvar. Det har varit en fantastisk tid att vara ledare och tränare i BoIS under en tid då när hela föreningen utvecklats väldigt mycket. Om jag skall välja ut några höjdpunkter blir det deltagandet i Gothia Trophy 2019 och spel i den nationella serien för U16 under 2020. Vi har strävat efter att utbilda spelare som har förutsättningar att nå långt inom sin fotboll, det handlar om både kvalitéer på fotbollsplan och värderingar och inställning utanför. Det har också varit väldigt givande att arbeta tillsammans med två så duktiga tränare och ledare som Göran och Martin (Enander).

Akademi & Sportchef Martin Pringle:

-Vi tackar Göran och Andreas för deras insatser i klubben och önskar de bägge varmt välkomna tillbaka i framtiden.