Sverige United delade ut stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden under torsdagskvällen. Adnan Bainca som bedriver Unite People tillsammans med Varbergs BoIS tilldelades Guldhanden för sina insatser.

Sverige United anser att fotbollens eldsjälar är ovärderliga – och det vill de visa för dem. Därför har Sverige United instiftat stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden som varje år tillfaller individer, projekt eller föreningar som utmärkt sig med sina insatser för integration.

Under torsdagen delades stipendierna ut. Adnan Bainca som bedriver Unite People tillsammans med Varbergs BoIS tilldelades Guldhanden för sina insatser.

Priskommitténs motivering:

”Fotbollens främsta eldsjälar är sällan personerna som syns och hörs mest. Deras arbete pågår i det tysta, långt från mediernas uppmärksamhet och strålkastarljuset på de stora arenorna. De kämpar outtröttligt för att lyfta andra.

Sådan är mottagaren av Guldhanden 2017. Den här personen ger av tid och kraft för att så många ungdomar som möjligt ska få en bättre tillvaro. Tack vare sitt driv och sitt outsinliga engagemang skapar vår vinnare en trygg miljö för hundratals tjejer och killar i sin stad.

Genom Adnan Bainca och Unite Peoples kvällsfotboll har Varberg blivit en rikare plats. En plats där människor med olika bakgrund möts och där vänskapsband knyts mellan nyanlända och etablerade svenskar.”

Video om Unite People: