Varbergs BoIS kan idag meddela att man tillsammans med Gustaf Norlin kommit överens om att förlänga Gustafs kontrakt till och med december 2022. Lidköpingskillen värvades från Skövde AIK förra sommaren men det var först i vintras som han flyttade till Varberg och anslöt till laget, på ett kontrakt som sträckte sig fram till november 2021 vilket man nu alltså förlänger med ytterligare ett år. Under sin debutsäsong i Varbergs BoIS och Allsvenskan har Gustaf hittills spelat 27 matcher, varav 22 från start och i poängkolumnen har han registrerats för totalt 9 poäng, fördelat på 5 mål och 4 assists.

Vi ringde upp Gustaf och tog ett snack kring säsongen och känslan över att tillhöra Varbergs BoIS i åtminstone två säsonger till:

Först och främst, grattis till förlängningen Gustaf! Hur känns det här?

-Tack tack, det känns jättebra. Jag känner att jag hamnat i rätt typ utav miljö för att utvecklas och tillsammans har vi i laget bevisat att vi har i Allsvenskan att göra. För min del var det ett självklart val att skriva på för ytterligare ett år, fortsätta tillhöra den här gruppen och utvecklas vidare.

Hur gick funderingarna kring beslutet, vilka fördelar spelade in?

-Mycket utav det jag redan nämnt, men jag har fått förtroende här och det är hög kvalitet på samtliga spelare. Man utvecklas både på och utanför plan och det känns som rätt miljö för min del.

Du anslöt från Division 1 inför säsongen. Hur har omställningen varit och hur ser du på din debutsäsong? 

-Omställningen gick ändå smidigt, även om det är två hack upp och i början märkte man att framförallt tempot och kvalitén är högre. Jag fick en hel försäsong på mig att komma in i det och sen förlängdes den ju också i och med Corona-pandemin. För egen del blev det en bra inkörningsperiod. Som nykomling i Allsvenskan är jag nöjd med både speltid och förtroendet jag fått, samt att jag bidragit med en del poäng även om det enligt mig kunde varit några till, men det finns saker att slipa på nu under vintern och inför nästa säsong. Därför känns det skönt att fortsätta i samma miljö där jag också trivs så pass bra.

Djurgården på bortaplan i säsongens sista match kommande söndag, därefter en välförtjänst semester. Vad tror du om säsongsfinalen och hur kommer du spendera den efterföljande ledigheten?

-Vi åker till Stockholm med samma inställning som alla andra matcher, att ta tre poäng och bygga på poängskörden vi samlat på oss. Det känns viktigt att försöka avsluta säsongen med en seger och ta med oss en positiv känsla inför nästa år. Semestern skall jag spendera i Lidköping där jag åker hem och bor hos mina föräldrar. Många gamla vänner kommer också tillbaka under samma period, sen skall jag hålla igång formen till viss del, vi har återstart 11 januari så det blir i alla fall en månads lugn och ro. Då får man passa på att koppla av också.

Manager “Jocke” Persson kring Gustafs förlängning:

-Gustaf har överträffat alla förväntningar och varit både en poängspelare med mål och assists och i samma kropp en enorm arbetskapacitet. Han är topp 3 på antal minuter i år och han kommer bara att bli bättre och bättre. Vi är jätteglada att kunna förlänga avtalet då Gustaf har en stor försäljningspotential med tanke på sina 5 mål och 4 assists under sitt första år i Allsvenskan. Han är också en kanonkille utanför plan som aldrig gnäller utan bara gasar i med och motvind och visar en oerhört proffsig attityd.

Vi tackar Gustaf för snacket och vi ser fram emot att få fortsätta följa honom i grönt & svart!