Varbergs BoIS och IFK Göteborg har nått en överenskommelse gällande Gustaf Norlin som innebär att Lidköpingskillen nu byter grönt och svart mot blått och vitt. Gustaf blev klar för Varbergs BoIS under sommaren 2019 och anslöt till laget inför fjolårets säsong. Under sin och Varbergs BoIS debutsäsong i Allsvenskan var han en av lagets nyckelspelare och noterades för 22 matcher från start, med 5 mål och 4 assist i poängkolumnen.

I början av december 2020 förlängde BoIS och Gustaf hans kontrakt över säsongen 2022, men nu fortsätter alltså hans karriär i IFK Göteborg.

“Jag har inte hunnit tänka så mycket då det varit en väldigt snabb process. Men allt som allt känns det här som det rätta beslutet för min vidareutveckling” säger Gustaf Norlin själv.

Han lämnar nu Varberg med blandade känslor:

“Det är klart det är tråkigt att lämna laget och staden då jag trivts väldigt bra i Varberg. Men det är såhär fotbollen ser ut och det känns som rätt steg för mig. Jag tar med mig ett extremt roligt och lärorikt år där BoIS motbevisade alla med att klara sig kvar i Allsvenskan. Man kommer sakna alla i och runt laget. Spelare, ledare och alla därtill. Jag är stolt över att ha spelat i BoIS och har fått otroligt fina vänner under min tid här som jag fortsatt kommer hålla kontakten med”

Joakim Persson:

“Gustaf har gjort en snabb resa från Skövde 2019 inom Varberg 2020 och succé till att nu bli såld till en av Sveriges största föreningar. Han är en spelare som alltid ger hundra procent och tar ansvar för sin egna utveckling och sätter hela Varbergs BoIS på kartan med hur vi vill ge unga spelare från lägre divisioner chansen. Och tar man chansen så kan man lyfta vidare. Nu önskar vi en fantastisk lagspelare med individuella egenskaper lycka till och vi kommer sakna människan Gustaf och hans kaniner”

Varbergs BoIS tackar Gustaf för hans insatser i klubben och önskar lycka till i framtiden!