Varbergs BoIS har kommit överens med Gustav Nordh om ett kontrakt på tre år. Gustav ansluter från Team TG FF som för närvarande spelar i Division 1 Norra. Gustav är född i maj 2000 och uppvuxen i Piteå med Piteå IF som moderklubb, där han redan 2016 gjorde debut i föreningens A-lag. Gustav ansluter till Varbergs BoIS efter årets säsong, och avtalet sträcker sig fram till november 2023.

Vi träffade Gustav på Varberg Energi Arena strax efter att han anlänt till Varberg:

Varmt välkommen till Varberg! Hur känns det att bli en del av BoIS?

Tack så mycket! Det känns jättebra. Jag ser fram emot att komma hit till nästa säsong, utvecklas och lära känna laget

Berätta lite om dig själv, vart kommer du ifrån och vart har du spelat tidigare? 

Jag kommer ursprungligen från Piteå där jag också spelat hela mitt liv. Första senioråret spelade jag 2016 i div.1 med Piteå, sedan tre säsonger i div 2. Inför den här säsongen flyttade jag till Team Thorengruppen i div 1

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

Jag ser mig som en offensiv spelare som gillar att använda min fart och teknik, utmana en mot en och skapa målchanser och genom det producera assist och mål

Har du någon specifik position du helst spelar på?

Jag tycker jag funkar väl i alla offensiva positioner, men jag föredrar att spela som vänsterytter eller 10a

Vad känner du till om Varbergs BoIS?

Jag har följt både Allsvenskan och Superettan ganska mycket. Jag följde BoIS en hel del i fjol och har kollat mycket under denna säsongen. Jag uppfattar det som att man spelar en rolig och snabb offensiv fotboll som jag tror kan passa mig bra. BoIS är också en klubb som visat att man ger unga spelare stort förtroende, vilket absolut har lockat

Tack för pratstunden, och återigen välkommen till Varberg och västkusten! 

Tack så jättemycket!

 

Manager Joakim “Jocke” Persson om värvningen:

” Gustav är den spelare i div.1 Norra som vi tycker har den potential i egenskaper som vi behöver i framtiden. Bra driv med boll, fin avslutsteknik och naturlig poängspelare i en offensiv yttermittfälts-roll eller som tia. Han har skaffat sig fem års erfarenhet från seniorverksamhet i Piteå och nu senast från Team TG, och har väl 70 matcher och 30 mål i bagaget så det skall bli väldigt spännande att se hur han hanterar nästa nivå”