Hampus Danielsson, en utav de spelare från akademin som har fått chansen att träna med A-laget under försäsongen har fått sitt första A-lagskontrakt. Hampus, som spelat i BoIS sedan barnsben är mer än nöjd över sitt nya kontrakt.

Det känns fantastiskt.

Ja, du har väntat länge?

Ja, det är en dröm nästan. Jag har ju spelat här sen jag knappt kunde gå. Så det känns fantastiskt att ta sig till A-laget.

Vad är dina tankar inför säsongen?

Det är bara att köra på. Göra så gott man kan liksom, det är ändå bara första året nu så det gäller att stega successivt. Jag har ju chansen att spela u21 och även u19 också om det är så, så det känns bra.

Sportchef Kujtim Bala är även han nöjd.

Vi är jätteglada, främst för att han är vår egen produkt och har tagit den långa vägen hela vägen upp till A-laget. Nu är det upp till Hampus själv att visa hur bra han är, han har alla möjligheter.

Hur viktigt är det för BoIS att börja få in egna produkter i A-truppen igen? Erion Sadiku redan i höstas, och nu Hampus.

Framförallt tycker jag att det är jävligt roligt. Viktigt är det också, då det är en del av vår vision, vi vill ha egna produkter i A-laget. Men med det sagt så ska vi inte bara flytta upp egna spelare för sakens skull, utan det ska vara spelare som tränarna känner kommer kunna bidra med någonting. Så jag är jätteglad för Hampus skull.