IMG_0017

Varje hemmamatch har vi 60 till 80 volontärer och ungdomar som arbetar ideellt med arrangemanget före, under och efter matchen. Alla ni gör ett fantastiskt jobb och bidrar med trivsel, service och säkerhet för publiken och spelarna.

En av dessa uppgifter är att vara publikvärd. Här har vi som förening krav från polis och Svenska Fotbollsförbundet på ett visst antal till varje match beroende på bl. a. hur mycket publik som förväntas komma. Vi passade på att fråga Hanna Nyström, en av våra duktiga volontärer, hur det är att vara publikvärd.

Berätta lite om dina uppgifter…
“Som publikvärd ska jag se till att publiken trivs och känner sig trygga på Påskbergsvallen. Min position i spelargången är också att se till att spelarna ostört kan ta sig till och från planen. Vi ska även kunna hjälpa till om något oförutsett händer”.

Hur länge har du varit publikvärd för BoIS och behöver man någon utbildning?
“Detta är andra säsongen.  Jag gick en kvällsutbildning i BoIS regi på ca fyra timmar som hölls av vår säkerhetsansvarige. Där gick vi igenom rollen, vad vi ska tänka på om det exempelvis börjar brinna, om vi ska evakuera och sådana saker. Att vårt uppträdande är viktigt eftersom publiken är våra kunder. Mycket handlar om sunt förnuft faktiskt”.

Varför är just du en av våra publikvärdar?
“Jag gillar verkligen fotboll och har spelat själv. Jag är en person som tycker det är viktigt att hjälpa till ideellt och då vill jag stötta föreningen som jag brinner lite extra för. Det är roligt också, jag träffar många trevliga människor. Just idag är det ju underbart att vara på Påskbergsvallen. Derby mot HBK, solen skiner och en härlig stämning”.

 

Vill Du precis som Hanna stötta Varbergs BoIS på hemmamatcherna och bli en i gänget?
Då kontaktar Du Torbjörn Andersson på kansliet torbjorn.andersson@boisfc.nu