DSC_0158

BoIS inkasserade ännu en förlust i måndagskvällens derby mot Halmstad BK på Örjans vall. HBK vann med klara 3-0 och det kunde varit det dubbla om det inte varit för Joakim Wulff som stod för ett flertal vassa räddningar.  “Ja, min insats var väl godkänd, men det spelar mindre roll nu”, sa han till hn.se efter matchen.

Med Elias Andersson och Ivan Näsberg avstängda samt att Kalle Söderström fick lämna återbud pga sjukdom gjorde att BoIS startelva innehöll en del ändringar. Tillbaka i laget var Joakim Lindner som gick in på centrala mittfältet tillsammans med Sebastian Crona och Peter Nyström. I Näsbergs frånvaro fick Pär Asp fick ta hand om vänsterbackpostionen, och istället för Asp bildade Viktor Nilsson mittbackspar med Anton Liljenbäck.

Under förra året och även i många av vårens matcher har BoIS plockat många poäng med hjälp av ett närmast prickfritt försvarsspel. “Förra året hade vi det. I år har det blivit mer rotation på platserna och det har blivit mer oroligt. Och är vi som lag inte i form så kommer misstagen”, sa Wulff.

För Boisarna är det bara att ladda om. Nästa match spelas redan på torsdag, då mot Torns IF i Svenska Cupen. Matchstart kl 18.00 på Tornvallen i Lund.