Det blev dessvärre ännu en nollpoängare för Varbergs BoIS del under gårdagens återstart i Allsvenskan på hemmaplan mot IFK Norrköping, då gästerna till slut gick segrande ur matchen med 1-3.

Gästerna skapade också matchen första läge 5 minuter in. En djupledsboll mot en ensam Christoffer Nyman plockades fint ned utav densamme, och Nyman kunde sånär trixa sig igenom Jesper Modig och Anton Liljenbäck men de bägge försvararna störde tillräckligt och dagens BoIS-keeper August Strömberg kunde rusa ut och lägga beslag på bollen innan Nyman hann komma till avslut.

Om Nymans läge var en halvchans så skulle Astrit Selmani och BoIS skapa sin första riktiga målchans 5 minuter senare. En nick från Norrköpings-försvarare utanför eget straffområde landade precis utanför halvmånen och inom räckhåll för Selmani, som i duell med Eric Smith kunde plocka ned bollen och söka avslut på halvvolley med högerfoten. Skottet hade god kraft men svepte dessvärre strax över ribban.

Dagens första mål skulle komma i minut 25 och tillfalla gästande ”Peking”. På en frispark utanför BoIS-straffområde gjorde sig både Jonathan Levi och Sead Haksabanovic redo att gå på avslut, och det var sedan den förstnämnde som förvaltade läget. Levi fick på en fin träff med vänsterfoten, men istället för att gå mot högra stolpen touchade bollen BoIS-muren och ställde målvakt Strömberg, och bollen studsade istället in vid den vänstra stolpen. Ett snöpligt baklängesmål för BoIS del och därmed var det ledning för gästerna.

Efter ledningsmålet tog Norrköping över matchbilden och skapade ett par lägen att utöka sin ledning, vilket man också skulle komma att göra i minut 38. Firma Isak Bergmann Johanneson och Christoffer Nyman klack-kombinerade sig läckert fram längs vänsterkanten och Bergmann Johanneson slog ett högt inlägg in i boxen. Inlägget möttes sedan på bästa sätt av Levi som visade på fin spänst och med pannan kunde han dunka in bollen i nät från nära håll för 0-2 till Norrköping, ett resultat många trodde skulle stå sig halvleken ut.

Dagens domare Fredrik Klitte gav dock första halvlek en tilläggsminut, en minut som BoIS skulle visa sig ta vara på. När klockan stod på 45:13 slog Albert Ejupi en fin djupledsboll från egen planhalva ut mot Liljenbäck på offensiva högerkanten. Liljenbäck plockade ned bollen fint i straffområdet, och kunde sedan hitta fram med bollen mot första stolpen och Selmani. BoIS skyttekung tog emot med vänstern och placerade sedan in bollen med högern från nära håll förbi Isak Petterson. En resultatmässig och psykologisk viktig reducering för BoIS och det var därmed 1-2 i halvtid.

”Det har varit en tuff match, dom är skickliga och håller i bollen och det blir mycket springa för vår del. Så fort vi får upp bollen offensivt blir det farligt men vi måste få upp lite fler bollar och sen nå ut med dom på kanterna. Vi har valt att slå lite längre idag och det lönar sig, vi kommer till några lägen men det blir tyvärr mest halvchanser. Vi måste rätta till lite saker så kan det bli en kvittering” sa Astrit Selmani till Dplay under halvtidsintervjun.

10 minuter in i andra halvlek skapade Norrköping sin första chans att utöka till 1-3. En kort frispark gav Linus Wahlqvist gott om tid att sikta in ett inlägg som sedan slogs mot bortre ytan i ett välbemannat straffområde. Där löpte mittbacken Henrik Castegren sig fri och fick fritt läge på volley, men bara 2-3 meter från mållinjen lyckades han inte hålla nere avslutet som strök strax över ribban.

Bara minuten senare skulle BoIS skapa sin bästa kvitteringschans. Robin Book tog sig skickligt fram längs högerkanten och slog ett inlägg mot boxen där både Selmani och Gustaf Norlin fanns placerade. Selmani var sedan den som plockade ned inlägget, peggade upp och gick på avslut mot vänstra stolpen. Avslutet var både hårt och välplacerat men Pettersson i ”Peking”-kassen lyckades komma ned och stå för en fin räddning med högerhandsken. Bara minuten senare fick Selmani ännu ett läge, den här gången utanför straffområdet. Norlin petade fram bollen och Selmani sökte återigen avslut mot vänstra stolpen, men ännu en gång visade Pettersson prov på sin skicklighet och räddade precis som minuten före avslutet med högerhanden och ut till hörna.

Två fina lägen utan kvittering för BoIS och Norrköping skulle vid sin nästa chans visa på brutal effektivitet. På omställning i minut 71 plockade Haksabanovic upp bollen på sin vänsterkant och lyfte in den mot utkanten av straffområdet. Där skarvade sedan Alexander Fransson vidare bollen på en touch ut mot högerytan, där Jonathan Levi fick chansen att göra sitt tredje mål för dagen. Precis innanför straffområdeslinjen mötte Levi Franssons framspel direkt med vänstern och knorrade läckert bollen mot bortre burgaveln. Strömberg fick ett par fingrar på bollen men det var inte tillräckligt för att hålla avslutet utanför målramen, och bollen träffade insidan av stolpen innan den gick i nät och därmed var det 1-3 till Norrköping och game over.

”Det var väldigt upp och ner idag. Första halvlek hamnar vi lite lågt men får in målet, i andra börjar vi ganska inspirerande fram till deras 1-3 mål sen har vi svårt att skapa något. Vi hade lite problem att få in bollen i sista tredjedelen, och framförallt i mål. Det får vi jobba vidare på. Det känns som vi inte riktigt är på plats, bollen kommer antingen för tidigt eller för sent. Vi har lite taskig timing just nu. Vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien om vi prickar rätt på dagen och tyvärr gör vi inte det idag. Mot Elfsborg kommer vi behöva komma ut och köra 110 procent, arbetsinsatsen skall vara så hög som möjligt och vi måste tro på det” sa Gustaf Norlin till Dplay efter matchen.