I lördags spelade BoIS årets första match. Då var det borta, men på lördag stundar årets första hemmamatch på Påskbergsvallens Konstgräs. Matchstart är 14:00 och för motståndet står Halmstad BK.

Sist körde ni på två olika startelvor. Hur tänker ni mot HBK?

På lördag kommer vi att gå runt på många spelare då också. Blir nog inte två 11-or som mot Gais, men många byten blir det.

I veckan har Krezic och Möller varit lite krassliga och är inte helt säkra på om de kommer vara med. Även Liam har varit krasslig i veckan.

På skadelistan har vi Adama som haft lite ”känningar” igen samt Hampus som fortfarande har lite skadeproblem. Luke och Tassie (Tashreeq) är fortfarande inte spelklara så de får vänta med sina matchpremiärer.

Vad hoppas ni få för svar på träningsmatcherna?

Det gäller att hitta ”kemier” i laget och att spelare förstår sina roller mer och mer, så därför kan det bli lite experimenterande. Bl.a såg Liljenbäck & Gustav riktigt intressanta ut mot Gais.

Hur spelarna ser ut på träning gentemot match är ju två helt skilda saker.

Man vill gärna se hur spelarna agerar i olika matchbilder. Kanske styr vi lite grand för att få en annan matchbild än den mot Gais då vi körde en hög och väldigt effektiv press som funkade kanon. Eventuellt blir det ett lägre försvar mot HBK så vi får chans till omställningar. Gäller att kunna hantera alla bitar. Vi får se hur det blir.

Apropå spelvändning så var ju 2-0 målet mot Gais världsklass. Tror det tog 12 sekunder från det att Gustav tar bollen i eget straffområde till målet och hela 5 spelare var med i full fart.

Just attityd, reaktion och antalet löpmeter hängde ihop bra för att vara första matchen.

Några testspelare på lördag?

Vi kommer nog få se Jon Birkfeldt (IK Frej) samt Salomon de Ramos (Right to dream som även var med mot Gais).