Matchdag och en av årets längre bortaresor gjordes under gårdagen. IK Brage står för motståndet, en av årets nykomlingar i Superettan 2018. Men kollar man på resultaten de levererat så här långt in på säsongen hade man nästan kunnat tro att de spelat i Superettan i ett antal år. 15 poäng och en bra sjundeplats hittar man Brage på. Bara två förluster totalt under säsongen, och hela 6 oavgjorda matcher.

Det är alltså ett svårslaget lag BoIS möter idag, men det är inget som skrämmer BoIS, eller Nahom Girmai. Nahom, som i matchen mot HBK stod för ett riktigt snyggt mål där han fick bollen på högerkanten, drev inåt och sköt från 25-30 meter i bortre krysset. Vi pratade lite med Nahom om dagens match och motståndare.

Summera matchen senast lite snabbt, vad behöver förbättras till dagens match?

När man tänker till spelet så var det ju väldigt bra, vi gör ju en bra match spelmässigt. Sen måste vi minimera misstagen. Vi gör för många misstag som de tog vara på, det var ju det som kostade oss om man säger så. Så det är väl det vi ska se upp för idag. Spela lika bra, kanske lite bättre och inte göra så mycket misstag.

Hur har träningsveckan varit? Var har fokus legat?

Den har varit bra faktiskt! Fokus har legat på lite allt möjligt, både försvarsspel och anfallspel. Men också att vi ska vara säkrare utanför vårt straffområde.

Hur är känslan inför matchen?

Jo den är bra, det känns jättebra faktiskt!

Vad vet du om Brage?

Jag vet väl inte jättemycket om dem så sett, mer än att de är jättebra på sin hemmaplan, de har nog vunnit de flesta matcherna där i år. Så de är starka på hemmaplan.

Sen vet vi ju att de spelar 4-4-2 och försöker spela bra fotboll, så vi får försöka utnyttja det lite.

Vad krävs för att vi ska lämna Borlänge med tre poäng?

Det är att vi alla kämpar hårt tillsammans. Kämpar & springer, spelar bra och gör mål, så tar vi tre poäng!

Matchen mot IK Brage börjar klockan 16:00 och du kan se den på C More!