Stärkta av upphämtningen mot Helsingborgs IF väntar en bussresa norrut, till Borlänge och Domnarvsvallen för Varbergs BoIS. På andra sidan planhalvan väntar Dalkurd FF. 

Efter två omgångar i Superettan har Varbergs BoIS placerat sig på niondeplats i en haltande tabell. Detta efter förlust mot Örgryte IS i Superettan- och oavgjort mot Helsingborgs IF i hemmapremiären.

– Vi har gjort fyra mål på två matcher och skapat många målchanser, så offensiven har funkat bra, reflekterar Wålemark om inledningen.

Varbergs BoIS visade prov på stark lagmoral och hämtade upp ett 0-3-underläge till 3-3 mot Helsingborgs IF. Något som truppen vill ta med sig i bortamötet mot Dalkurd FF.

– Vi gjorde en fantastisk vändning och visade en otrolig moral som jag är stolt över. Det ska vi jobba vidare ifrån, menar Wålemark.

Ytterbacken Eric Nilsson hoppade in i den andra halvleken och bidrog framåt.

–  Det var viktigt att vi kan ligga under men ändå fortsätta med vårt spel och vända matchen.

Dalkurd FF inkasserade tre poäng mot GAIS på Gamla Ullevi efter Richard Yarsuvat avgjort i mitten av den andra halvleken. Dalkurd FF spelade dessförinnan oavgjort mot IF Brommapojkarna i Superettanpremiären.

– Det är alltid kul att spela mot bra lag. Vi åker dit för att spela vårt spela och försöka ta hem tre poäng, konstaterar Nilsson.

Wålemark håller med:

– Det är en toppkandidat som har värvat många starkare spelare. Det är en utmaning för oss att åka dit, men vi är väl förberedda och jag tror vi kommer göra en bra match.

Under veckan har Varbergs BoIS tränat på konstgräset vid Påskbergsvallen för bästa möjliga förutsättningar.

– Det är bra att ha konstgräset bredvid så det är bara ut och köra. Det blir ett högre passningstempo och det är en fördel för oss.

Följande trupp är uttagen till bortamatchen mot Dalkurd FF:

Joakim Wulff, Peter Dahlberg, Pär Asp, Sebastian Starke Hedlund, Eric Nilsson, Anton Liljenbäck, Billy Nordström, Christoffer Arvidsson, Elias Andersson, Peter Nyström, Oliver Silverholt, Isac Johansson, Joakim Lindner, Karl Söderström, Thomas Boakye, Oliver Silverholt, Lumala Abdu, Joel Palmquist, Gabriel Altemark-Vanneryr.


Information inför matchen:

När: Söndag 16 april.

Plats: Domnarvsvallen.

Avspark: 15:00.

Se matchen på C More.