[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Det är dags för returmötet i Hallandsderbyt mellan Varbergs BoIS och Falkenbergs FF. Denna gång på Falcon Alkoholfri Arena.

Både Varbergs BoIS och Falkenbergs FF fick en smakstart på omstarten i Superettan. Varbergs BoIS besegrade Gefle IF med 2-0 medan Falkenbergs FF bortaslog Norrby IF med 3-0.

– Vi var jobbiga på fasta situationerna och hade bra omställningar även om vi kunde hålla bollen lite mer inom laget, säger Peter Nyström.

Huvudtränaren Jörgen Wålemark fortsätter:

– Vi blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Vi var bättre i andra halvleken. Försvarsspelet var stabilt över hela matchen. Det tar vi med oss, säger han.

Just att båda lagen vann sina omstartsmatcher ger förutsättningar för en bra tillställning.

– Vi har revansch att utkräva trots att vi gjorde en bra match i senaste derbyt. Denna gång får vi vinna istället. Om vi får ordning på försvarsspelet vinner vi. För vi är bra offensivt, säger mittfältaren Nyström som även blev målskytt i derbyt:

Blir det en repris?

– Haha, jag vet inte riktigt. Det beror på om Tibor Joza släpper mig på någon fast situation, säger Nyström och skrattar.

Varbergs BoIS kommer skadefria till Hallandsderbyt.

– Känslan är bra. Vi är skadefria så det har varit full fart på veckans träningar, säger Wålemark och fortsätter:

– Spelmässigt blir det viktigt att vi är kompakta och gör de svårt för dem. Samtidigt som vi håller ihop laget på ett bra sätt.

Många från Varberg väntas åka ner och heja fram Varbergs BoIS i Hallandsderbyt. Något som betyder mycket.

– Det är alltid skönt att veta att man har folk bakom sig, säger Nyström.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’6368,6369,6370,6371,6372′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=”]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’MATCHINFORMATION’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
När: Söndag 30 juli.
Plats: Falcon Alkolfri Arena.
Avspark: 19:00.

Stötta Varbergs BoIS på plats. Köp din biljett här
[/av_textblock]