Gruppspelet i Svenska Cupen fortsätter och ännu en bortamatch står på schemat. Denna gång mot Hammarby på Tele2 Arena.

Varbergs BoIS fick en snöplig start i Svenska Cupen när Östersunds FK vann med uddamålet, 2-1, i slutminuterna. Det var en match som Varbergs BoIS drog lärdomar av.

– Framför allt att vi var så pass fysisk i andra halvlek. Det visar att vi har tränat bra och på rätt sätt. Sedan att vi fick träna försvarsspelet, som blev bättre och bättre ju längre matchen pågick, säger huvudtränaren Jörgen Wålemark.

Försvararen Pär Asp var tillbaka på planen mot Östersunds FK efter dragits med skador på försäsongen.

– Jag är rätt van med positions- och försvarsspelet, vilket kändes bra, sedan har lite jag kvar innan matchform, säger han och var nöjd med lagets prestation:

– Det var mycket försvarsspel i första halvlek, men det kändes bättre i andra halvlek och matchen öppnades upp sig mer. Vi fick bättre omställningslägen och skapade fler chanser.

Nu väntar ytterligare en bortamatch för Varbergs BoIS. Denna gång står Hammarby för motståndet på Tele2 Arena. En spännande utmaning, menar Jörgen Wålemark.

– Det kommer bli en rolig match och spelarna ser fram emot matchen. Det kommer att bli en annan atmosfär jämfört med träningsmatcherna med mycket folk på läktarna.

Pär Asp fyller i:

– Det är roligt att spela sådan tävlingsmatcher mot ett storlag med mycket publik. Det är mer inspirerande än att spela vanliga träningsmatcher i februari.

Motståndarkoll:

Det har skett lite förändringar i Hammarby inför säsongen 2017. Jakob Michelsen har tagit över tränarposten efter Nanne Bergstrand som förde klubben till 11:e placering under fjolårssäsongen. Jakob Michelsen och hans Hammarby inledde gruppspelet i Svenska Cupen med seger över Nyköpings BIS. Hammarby vann till slut med 3-2 på bortaplan inför 2800 åskådare. En av målskyttarna var nyförvärvet Jiloan Hamad. En spelare med förflutet i Malmö FF och några år utomlands i tyska Hoffenheim. Förutom Hamad har truppen förstärkts med försvararen Björn Paulsen och mittfältaren Gershon Koffie.

Information om matchen:

När: Söndag 26 februari.
Tid: 16:00.
Plats: Tele2 Arena.
Länk till sändningen: http://www.cmore.se/sport/spel/3752934-hammarby-varbergs-bois-fc