Det skulle bli en riktigt fin hösteftermiddag på Påskbergsvallen idag. BoIS spelade ut ordentligt mot ett blekt Norrby och kunde utan några som helst problem spela hem matchen och vinna med hela 4-0. En otroligt viktig seger i striden om Superettanplatserna.

Matchen började bra för BoIS, som kunde skapa matchens första chans redan efter ett par minuter. Frisparken slogs från högerkanten och en BoIS-spelare skarvade den mot den bortre stolpen, men målvakten i Norrby stod för en svettig räddning.

BoIS fortsatte sedan att ha bra kontroll över matchen. Fofana fick ofta bollen ute till vänster och försökte hitta öppningar, medan Ejupi, Sadiku och Girmai gjorde en riktigt bra match alla tre.

1-0-målet kom efter dryga halvtimmen. Fofana kom runt på vänsterkanten och hittade in bollen till Girmai som sköt ett lågt skott som gick under Norrbymålvakten. 1-0 stod sig sedan till halvtid.

I den andra halvleken tog det fart ordentligt på BoIS. Fofana tog över helt på sin vänsterkant och kunde göra lite som han ville där ute, vilket skulle bli väldigt tydligt i den 56:e minuten när han drev inåt i banan och återigen hittade in till Girmai som fick stå väldigt ostört i mitten. Girmai tog en touch och sköt snyggt i det första krysset, helt otagbart för målvakten.

2-0-målet blev lite av nådastöten för Norrby idag som inte alls kom upp i den nivå som de gjort i tidigare matcher under hösten. Men BoIS fortsatte att skapa chanser och hota Norrbys försvar.

3-0 skulle komma i den 72:a minuten. Girmai, som kanske var matchens lirare vann boll och drev upp bollen mot Norrbymålet. Beqaj tog en bra djupledsboll mellan två Norrbyförsvarare och lyfte bollen kyligt över den utrusande Norrbymålvakten.

BoIS var dock inte nöjda och gjorde ett par byten. Palmquist ersatte Ejupi och Krezic som in istället för Fofana efter drygt 75 minuter. Det kändes farligt nästan varje gång BoIS vann bollen och i den 83:e minuten skulle slutresultatet fastställas. Efter ett inkast till höger fick Joakim Lindner bollen i mitten och drev upp bollen. Till vänster fanns Daniel Krezic som fick en bollen fint serverat av Lindner. Krezic tog sig runt sin försvarare och placerade bollen säkert i det bortre hörnet till 4-0.

Och det kunde blivit både 5- och 6-0. Joel Palmquist var nära när han vek in från vänster, men skottet täcktes. Därefter sköt Girmai, men även det skottet täcktes. Sista chansen fick Beqaj när han fick bollen vid straffområdeslinjen, men skottet gick högt över. Domaren blåste kort därefter av matchen.

En riktigt skön seger, och en ännu skönare urladdning! 4-0 är årets största seger, med marginal, och även den enda matchen i år som laget gjort fyra mål. Också väldigt roligt att Erion Sadiku, född 02(!) fick göra debut från start, och gjorde en riktigt, riktigt bra match. Även Hampus Danielsson i BoIS fick göra debut när han byttes in sista fem istället för Ayer.

Nu återstår 4 matcher i årets Superettan, varav 2 hemmamatcher. Frej i nästa omgång den 22 oktober, och sedan Brage den 5 november. Då behöver vi massvis med stöd på läktarna!