Varbergs BoIS har gjort klart med ännu ett nyförvärv under sommaruppehållet. Anfallaren Emeh Izuchukwu har skrivit på ett låneavtal fram till årsslutet. Emeh kommer närmst från Mjällby AIF, men har tidigare spelat i Kristianstad FC när Joakim Persson var tränare där.

Hur känns det att skriva på för BoIS?

Det känns bra! Att skriva på för Jocke och Varberg är väldigt bra, så jag är glad och känner mig redan som hemma.

Beskriv dig själv som spelare

Jag är bara en fotbollsspelare som alltid försöker att vinna. Jag är forward, men gillar inte att bara ta all ära själv. För om jag ska kunna göra mycket mål, eller några mål alls för den delen så kommer det krävas ett kollektivt jobb från laget. Så om du bara ska ta all ära så gör du heller inte några mål. Men med hjälp från mina lagkamrater och om vi jobbar hårt som ett lag och spelar som ett lag, så kommer förhoppningsvis målen att komma.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med, både på plan och i omklädningsrummet?

Allt egentligen. Jag hoppas kunna visa vinnarmentalitet och försöka få de andra grabbarna att tro på att de kan vinna. På träningsplanen och på matcherna handlar det alltid om att ha huvudet inställt på att vinna. Att göra vad som helst för att vinna, och det gör jag.

På träningsplan ser du mig argumentera om frisparkar och mål, bara för att säkerställa att jag vinner. Då får folk säga vad de vill, för jag vill bara vinna. Så jag tror att jag kommer ta med mig vinnarmentalitet och hjälpa alla grabbar att tro på att alltid vinna. Om du vill hänga kvar i serien, eller om du vill nå någonstans så handlar det om att vinna.

Du har ju jobbat ihop med Jocke Persson tidigare, är han anledningen till att du kom hit till BoIS?

Absolut. 100% att anledningen till att jag skrev på är för Jocke. Men å andra sidan så har han sagt massa bra saker om klubben. Man kan se projektet och planerna och det är fantastiskt. Så när jag fick möjligheten att spela för Jocke och Varberg så kunde jag inte tänka två gånger innan jag hoppade på tåget.

 

Huvudtränare Joakim Persson håller med i hur Emeh beskriver sig själv: 

Han är en otroligt stark, teknisk spelare. Framförallt felvänd, men har även fart i djupled när han bestämmer sig för det. Han kan slå ut sin gubbe. Skulle jag önska nånting mer så skulle han öka procenten i sina avslut. Men han skaffar sig ofta tre-fyra bra chanser per match, men landar på 1-1,5 mål per match då.

I själva spelet är det en spelare som kan hålla hela backlinjen “in action”. Han har även en vinnarmentalitet som, ibland kan gå ett steg för långt, men jag tror det blir viktigt för vår grupp att se. Han har även en erfarenhet att göra saker i slutet på matcherna, som att hålla i bollen och vinna frisparkar m.m.

Jag har också kunnat sätta ner honom på centrala mittfältet i slutet på matcherna när det stått och vägt, och han har löst det då också. Så han är användbar i många positioner, även om jag tycker han är bäst som targetforward.

LÄS OCKSÅ:

Angående spelarvärvningar under sommarfönstret 2018

Sedan nyheten om BoIS senaste nyförvärv blivit officiell under dagen har det inkommit flertalet frågor om summor, finansiering och om Varbergs BoIS finansierat denna övergång själva. Varbergs BoIS FC vill förtydliga att föreningen inte kommer genomföra några spelarförvärv under sommarens transferfönster som påverkar klubbens ekonomi. Det kommer alltså inte att köpas spelare med föreningens pengar,…