Varbergs BoIS och försvararen Jesper Modig har kommit överens om att gå skilda vägar inför säsongen 2021. Jesper och BoIS kom förra vintern överens om ett 1+1 avtal, något man nu gemensamt väljer att inte fullfölja.

Jesper kom till BoIS från Kristianstad sommaren 2018, och har i skrivande stund spelat dryga 50 matcher i den grönsvarta tröjan. Han var också BoIS lagkapten under fjolårets succé-säsong då man säkrade uppflyttningen till Allsvenskan.

Jespers egna tankar kring sin tid i Varbergs BoIS:

-Jag har haft 1,5 år som varit helt fantastiska och som utvecklat mig som både fotbollsspelare och människa. Det är minnen som jag kommer ta med mig för livet. Det här året har jag också vuxit, det har varit en ny erfarenhet att vara med i ett Allsvenskt lag men på planen känner jag att jag inte utvecklats lika mycket. Höjdpunkterna har varit min allsvenska debut och de matcherna jag gjort, samt att vi är ett jäkla härligt gäng i laget och det är kul att komma till träningen varje dag. Det har varit kul att spela fotboll även om man inte fått så mycket tid på planen senaste tiden. Det jag kommer sakna mest är killarna i laget, och jag kommer tänka tillbaka på de 1,5 åren jag hade här då jag trivdes fantastiskt bra i en fin stad med fina människor runt omkring klubben, allt från Second Handen till dom som har hand om Instagram, egentligen hela paketet. Det är mycket man tar med sig, och det är väl det man kommer sakna.

Manager Joakim “Jocke” Persson:

-Jesper är en spelare som varit extremt viktig för Varbergs BoIS utveckling under hans 2,5 år i klubben. Hans 4-2 reducering mot Oskarshamns AIK i kvalet 2018 var en stor anledning till att rädda oss kvar. Han var kapten när vi gick upp i Allsvenskan och även en viktig kugge i årets Allsvenska även om det blivit mindre speltid. En extrem utveckling för en spelare som för 2,5 år sedan tillhörde ett bottenlag i div 1. Vi önskar denna härliga vinnarskalle ett stort lycka till framöver från hela BoIS-organisationen.

Vi tackar Jesper för sin tid och sina insatser i Varbergs BoIS, och önskar honom ett stort lycka till i framtiden!