Jesper Modig, tidigare kapten och mittback i Kristianstad FC har skrivit på ett kontrakt med Varbergs BoIS FC. Kontraktet sträcker sig till säsongens slut.

Hur känns det att skriva på för BoIS?

Det känns kul! Jag har väntat på Superettan nu i nåt år och det känns som att jag detta året har tagit steget och är redo. Sen är detta en fin klubb med mycket människor runt omkring som jobbar hårt. En familjär klubb, så jag ser fram emot detta.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag har har höga krav, både på mig själv och mina medspelare och på de runt omkring. Men de är krav jag har för att det ska bli bra. För att det förhoppningsvis ska leda fram till nånting positivt. Defensivt på plan älskar jag 1v1-situationer.

Vad kommer du kunna bidra med, både på plan och utanför?

Jag är ganska lugn utanför plan och i omklädningsrummet. Jag kanske inte är så rolig heller (skratt). Nej, men jag känner ju ett par grabbar här från Kristianstad, så jag hoppas att jag kan bidra med bra stämning.

Som du säger, så har du ju tidigare spelat med Nahom och Albert från Krisitianstad, men även haft Jocke som tränare där. Är de en stor del i att du valde BoIS?

Jag ljuger inte när jag säger att jag tycker om att jobba med Jocke. När han visade intresse ganska tidigt så kändes det som att jag ville hoppa på detta tåget. Samtidigt som Jocke vet vad jag vill och kan. Och jag vet, nåt så när, vad Jocke vill och kan, så det kommer förhoppningsvis att bli ett bra samarbete.

Vad tror du kommer krävas av dig och gruppen nu under hösten?

Att vi går in med en ödmjukhet. Vi ligger där vi ligger. Men samtidigt måste vi gå in med rätt mängd självförtroende och fortsätta jobba hårt och tro på det vi vill och tro på det ledarstaben vill. Men som sagt, hårt jobb, ödmjukhet och självförtroende.

Tränare och Sportchef Jocke Persson är nöjd med sitt nyförvärv och beskriver Jesper såhär:

Jesper har framförallt en vinnarmentalitet och en ganska bra passningsfot. Han är även duktig på att dirigera. En ledartyp på plan som ställer höga krav, både på tränare och spelare runt omkring sig. Han kan skälla ut tränarna ibland också, så det får man leva med.

Men det är väl lite den här typen vi har saknat i lagbygget. Framförallt att han kan flytta på medspelare ibland och inte bara motståndare och ge klara direktiv. Så vi förväntar oss väldigt mycket när vi tar hit Jesper.

 

LÄS OCKSÅ: ANGÅENDE SPELARVÄRVNINGAR UNDER SOMMARFÖNSTRET 2018!