Det är nu klart att Joakim Lindner förlänger sitt kontrakt över 2019 med Varbergs BoIS. Men det är inte bara på fotbollsplan som Joakim Lindner kommer representera Varbergs BoIS. Joakim kommer även att ta klivet in på kontoret som sponsorförsäljare.

– Han kommer att vara en viktig ledargestalt på plan, men samtidigt kommer han även att ingå i BoIS sponsorgrupp 2019. Det är en skräddarsydd roll för Jokaim som gör att han både kan vara på plan och vara en viktig del i det framtida sponsorarbetet i föreningen, säger Varbergs BoIS ordförande Lars Karlsson.

Joakim själv är nöjd med att skriva på ett nytt kontrakt med BoIS.

Hur känns det att ha skrivit på för BoIS igen?

Det känns skitroligt. Detta blir ändå mitt femte år i klubben och det har ju växt fram en stark känsla för föreningen, för staden och allting. Så det är kul att det fortsätter också!

Är det den känslan som nu gör att du även tar ett kliv upp på kontoret?

Ja, det vill jag säga, absolut. Man brinner för det, inte bara för själva a-laget utan för hela verksamheten. Det är mycket bra som görs och det ska bli kul att få vara en del av det.

Har du jobbat med försäljning tidigare? Kommer du få någon stöttning i rollen?

Lite smågrejer sådär, men inget såhär stort uppdrag. Stöttning finns, det är framförallt styrelsen som kommer finnas till hands hela tiden, så det blir inga problem.

Det är ju ett ganska speciellt upplägg, kan du berätta lite mer om det?

Det blir fokus både på fotbollen och sponsringen. Jag tycker båda de sakerna är ganska lika, om man kan säga så. Att spela fotboll handlar om att vinna matcher och att sälja sponsoring ska man dra in sponsorer liksom, så det finns tydliga mål med båda jobben, vilket jag tycker är jätteinspirerande. Det ska bli skitroligt.

Hur mycket tid kommer du hinna lägga ungefär? Det är trots allt fotbollen som är prio?

Aa, så är det ju – det kommer bli mycket jobb med sponsringen också, det vet jag. Men det tycker jag bara är roligt, så det är inga problem. Vissa perioder kommer det vara mer jobb och andra perioder lite lugnare, så det kommer vara lite fram och tillbaka. Men det kommer inte att gå ut över fotbollen, det är inte det som är tanken.

Vad har du förhoppningar nu inför 2019?

Jag tänkte på det förut och vi har ju behållt nästan samma lag som förra året, och då var det ju lite kaos med så många nya spelare och det är klart att det tar ett tag att lära känna varandra och spela in sig och så. Men i år tycker jag det finns stora möjligheter till att det ska bli något bra av det här, absolut.