Det blev en dyster kväll på Borås Arena ikväll. Värnamo var numret större i de flesta situationer, och vann till slut rättvist med 2-0.

BoIS började lite skakigt, men repade sig efter ett par minuter och visar någorlunda tendenser, dock utan resultat i sista tredjedelen. Värnamo krigade på och vann de flesta andrabollarna, vilket också skulle visa sig vid de båda målen som Värnamo gör.

Värnamos ledningsmål kom efter att BoIS tappar boll på mittplan, Värnamo spelade farm bollen till Lumala Abdu som sköt, Matt Pyzdrowski stötte bort skottet, men på returen kom Alexander Henningsson först på bollen och nickade in 1-0.

Efter Värnamos ledningsmål vaknade BoIS till och skapde ett ganska bra tryck mot Värnamos försvar, flertalet försök att hitta in i boxen misslyckades. Det var dock i denna sekvensen som BoIS skapade sin bästa bästa målchans för dagen. Ett inlägg nådde Adama Fofana på bortre stolpen som drog till på Halvvolley, men Värnamos målvakt stod rätt och räddade.

Därefter kom även 2-0 till Värnamo. Efter ett misslyckat uppspel vann Värnamo bollen som försökte hitta upp på sin anfallare, bollen gick dock förbi anfallaren och då också förbi BoIS-försvaret. Bollen snappades upp av Henningsson igen som helt fri placerade in bollen.

Efter halvtidsvilan försökte BoIS skapa tryck på Värnamo, men spelet blev omständigt och några nämnvärda målchanser saknades. Värnamo började kontra och gjorde det effektivt, Lumala Abdu kom till ett gäng farliga lägen, dock utan resultat.

BoIS gjorde en del offensiva byten, där bland annat Teddy Bergqvist byttes in för Eddie Tran, och Joel Palmquist byttes in för Adama Fofana. Bytena fick dock ingen jätteffekt och matchen slutade 2-0.

Paul Olausson, som idag var huvudtränare efter att Jocke Persson blivit uppvisad på läktaren mot Jönköping, var inte nöjd efter matchen och sa såhär på presskonferensen efteråt:

I andra har vi ett 2-0-underläge, och i de första 5-6 minuterna tycker jag det är tendenser men sen så kan vi inte vara nöjda med de sista 30 minuterna. Vi får inte nåt speciellt tryck egentligen på dem, utan Värnamo vinner förtjänt sett till vad vi klarar av att prestera och skapa i andra halvlek.