På söndag eftermiddag är det dags för andra omgången i Svenska Cupen, när BoIS reser upp till Norrland för möte med GIF Sundsvall i Nordichallen. Vi kollade läget med Joakim ”Jocke” Persson inför helgens resa norrut:

Vad är statusen på truppen och hur går tankarna inför söndagen?

”Lite samma som tidigare. Vi har Sebastian Möller, Hampus Zackrisson, Jon Birkfeldt och André Boman på skadelistan. Utöver det dras Daniel Krezic, Samuel Monday och Jesper Modig med känningar. Dessutom har Ejupi problem med ryggen.

Det blir nog vila på en del spelare i och med resultatet mot Hammarby i måndags, och det tuffa utgångsläget som vi nu har i gruppen. Det kommer troligtvis ges möjlighet att se en del nya spelare, och vi får chansen att testa lite nya konstellationer inför seriestarten. Vi reser givetvis upp med målet att vinna matchen, oavsett hur vi ställer upp och vilka som startar. Framförallt hoppas jag se en förbättring i vårt försvarsspel, som i de senaste matcherna inte kommit upp i nivå” säger ”Jocke”.

Hur ser upplägget ut kring resa och boende?

”Ja du, det blir en lång resa. Vi åker till Sandviken klockan 08.00 på lördag, där vi övernattar och sedan reser vi resterande bit på matchdagen. Sedan är det raka vägen hem efter slutsignalen” säger ”Jocke”.

Vad har du för tankar kring GIF Sundsvall och vad förväntar du dig för typ av match?

”Jag förväntar mig att de håller en nivå motsvarande ett starkt Superettan-lag. Matchen spelas i en inomhushall, så någon storm likt träningsmatchen mot Varbergs GIF lär vi i alla fall slippa. Vi ska se till att ha ett bättre försvarsspel, och inte bli lika passiva som vi var mot Hammarby. Samtidigt skall vi bygga vidare på de saker vi under senaste tiden gjort bra offensivt” avslutar ”Jocke”.