Efter ett knappt två veckor långt landslagsuppehåll rullar Allsvenskan igång igen kommande lördag. Varbergs BoIS får dock vänta på sin återstart till söndagen, då IFK Norrköping kommer på besök till Varberg Energi Arena. Gästerna placerar sig i skrivande stund på tredje plats i tabellen med 36 poäng, men föll med 1-2 på hemmaplan i sin sista match före uppehållet mot IK Sirius. Även Varbergs BoIS kammade noll i sin senaste match då IFK Göteborg tog en 1-0 seger på Gamla Ullevi. Inför återstarten befinner sig BoIS på elfte plats och säker mark i tabellen med 27 inspelade poäng, och 6 poäng ner till kvalplats.

Allsvenskan börjar nu gå in i sitt slutskede och i en något haltande tabell har de flesta lagen antingen sju eller åtta matcher kvar att spela. Både BoIS och Norrköping står båda på 23 spelade matcher vilket betyder att det för bägge lagen återstår sju matcher av säsongen.

Vi tog en pratstund med manager Joakim ”Jocke” Persson kring återstarten och vad som kommer krävas för att plocka poäng på söndag:

Dags för återstart efter ännu ett landslagsuppehåll. Hur har spelledigheten hanterats och vad varit fokuspunkterna under träningarna som gått?

”Fokus har varit ledighet under helgen (9-11 oktober), sedan har vi spelat mycket för att alla skall ha en bra chans att visa hur formen ligger till. Från och med idag fredag (16 oktober) går vi in på de taktiska bitarna”

Hur är läget i truppen, vilka ser ut att vara disponibla respektive indisponibla på söndag?

”Det är så mycket skavanker, sjukdomar och pappersstrul just nu så vi avvaktar till lördagens träning innan vi vet vilka som kan och inte kan vara med på söndag”

Det var en del tuffa matcher och resultat före uppehållet. Vad anser du ni specifikt behöver lyfta sett till formen ni hade då, och vilka bitar skall ni spinna vidare på?

”Vi har tagit 11 poäng på dom senaste 10 matcherna, så vår form är identisk med IFK Norrköping som också dom tagit 11 pinnar under samma period. Vi är dock medvetna om att vi måste vara tydligare i offensiven, defensivt har det faktiskt varit ganska bra senaste tiden förutom att vi släppt in två mål på fasta situationer. Just defensiva fasta skall vi se till att sköta bättre framöver”

Hur ser du på Norrköping, och vad kommer krävas för att ta en seger och nå ert mål på 30 poäng?

”På både pappret och planen är Norrköping ett av de bästa lagen i serien. De har alla bitar på plats och enligt mig seriens vassaste trio längst fram i (Sead) Haksabanovic, (Christoffer) Nyman och (Jonathan) Levi. Vi måste träffa dagen rätt som lag och offensivt måste ett par spelare kliva fram individuellt och visa vägen. Men vi har hemmaplan och en tung gräsmatta som gör oss oerhört jobbiga att möta och det känner alla lag till. Sen är det bara att gå ut och ge 110 procent, då kommer även ”Peking” få slita hårt om de ska sno med sig något i bussen hem”

Matchen har avspark 17.30 på söndag, och ni kan som vanligt se den genom Dplay.