Imorgon söndag väntar IFK Göteborg på bortaplan för Varbergs BoIS,  matchen är en del utav  Allsvenskans tjugotredje omgång. “Blåvitt” kommer till match efter att senast ha tagit ett poäng i bortamötet med IF Elfsborg där matchen slutade 0-0. Samma antal poäng tog också BoIS i måndagens bortamöte mot Kalmar FF där man fick 1-1 efter att Jon Birkfeldt kvitterat i mitten av andra halvlek.

Vi tog en sedvanlig avstämning med manager “Jocke” inför söndagens viktiga match mot Göteborgskamraterna:

Hur är status i truppen och vad är känslan inför söndagens match?

“Vi spelade ju två matcher på tre dagar i veckan så vi har en del skavanker men jag tror alla är tillgängliga för match igen imorgon. Vi vilade startelvan från Kalmar-matchen mot Oskarshamn i cupen och elva andra spelare fick chansen, så det finns inga ursäkter för att vi inte skulle vara taggade och laddade med energi inför morgondagen”

Hur ser du på IFK Göteborg, vad har de för styrkor respektive svagheter?

“IFK har jag inga kommentarer om förutom att det är ett storlag som hamnat i ett svårt läge och vi kommer inte få en centimeter gratis mot dom”

Vilka specifika delar blir viktigast för er del, och vad kommer krävas för att ta tre eller en poäng?

“Vårt fokus ligger på att vår prestation ska vara bra och när den är det brukar vi få med en poäng eller mer. Alla spelare måste våga ta fram sina kvalitéer och våga njuta och ha roligt där ute. Vi har ingenting att förlora och det är hela åtta härliga utmaningar kvar. Detta måste man älska som fotbollsspelare annars finns bowling, boule och biljard”

Söndagens match har avspark 17.30 på Gamla Ullevi och ni kan som vanligt se den genom Dplay.