Imorgon väntar IF Elfsborg på hemmaplan för Varberg BoIS i Allsvenskans 25e omgång. Senast lagen möttes var på Borås Arena den 26 juli, en match som slutade 3-3 där det var August Strömberg som ordnade poäng genom sin kvittering på hörna under tilläggstiden. Gästande Elfsborg ligger i skrivande stund på plats 5 i tabellen med 39 inspelade poäng och krigar för Europa-platserna. Sist man var i spel mötte man Kalmar FF hemma där man relativt komfortabelt kunde ta tre poäng genom en 3-1 seger. För Varbergs BoIS del föll man senast hemma mot IFK Norrköping med 1-3, och placerar sig på plats 12 i tabellen.

Vi tog en avstämning med manager Joakim “Jocke” Persson kring måndagens utmaning:

Hur är läget och stämningen i truppen? Några skador eller känningar?

“Skadeläget är klart bättre nu än tidigare, och det är bara Luke Le Roux (pappersstrul) och Daniel Krezic (korsband) som inte är tillgängliga. Stämningen tycker jag är bra trots att vi haft en period med mindre bra resultat, killarna vill ha revansch efter senast (Norrköping hemma) där vi gjorde en bra prestation men inte fick med oss några poäng”

Omgång 25 av 30 på måndag och säsongen börjar verkligen dra ihop sig. Vad känner du inför säsongsavslutningen?

“Vi har satt oss i ett bra läge inför de 6 sista matcherna och det är upp till oss själva att plocka de poäng som krävs för att spela Allsvenskan också nästa år. Jag hoppas grabbarna förstår att dom gjort en supersäsong och bara går ut och krigar samt njuter av varje match”

Elfsborg som gästar, hur skulle du beskriva deras spel och kvaliteter?

“Elfsborg är ett lag med mycket aggressivitet och fart. Precis som vanligt kommer vi få en härlig utmaning och vi behöver en bra defensiv men också kliva fram offensivt och avlasta Astrit med målgörandet”

Matchen mot Elfsborg har avspark 19.00 imorgon måndag 26 oktober. Ni kan som vanligt se matchen genom Dplay.