Imorgon stundar försäsongens andra träningsmatch, där Varbergs BoIS ställs emot grannarna Falkenbergs FF i Rydahallen i Borås. För Varbergs BoIS blir det veckans andra match efter att man i onsdags kväll premiärspelat mot Tvååkers IF hemma på Varberg Energi Arena, i en match som gästerna till slut vann med 0-1.

Vi tog en sedvanlig avstämning med manager ”Jocke” Persson inför morgondagens match mot FFF:

Dags för match igen, hur är känslan inför morgondagens Hallandsderby?

-Att möta Falkenberg är alltid kul och sen att vi får göra det inomhus och kan ge spelarna en ärlig chans att visa upp sig från sin bästa sida är såklart toppklass, med tanke på den kyla som råder nu.

Hur går tankarna kring trupp och startelva, blir det två olika elvor som i onsdags?

-Startelvan imorgon kommer få minst 60 minuter, och alla spelare kommer få minimum 45 minuter. Vi kommer lira 3 * 45 minuter och vår anfallstränare (Daniel) Milovanovic kommer få ta på sig domartröjan sista 45 och höja nivån. Han är lite dyrare än de vanliga men det får vi ta.

Några spelare in eller ut sett till onsdagens trupp?

-Nya in blir Luke Le Roux och Tashreeq Matthews som kört själva med mig i veckan men som från idag (fredag) går in i träning med laget igen.

Vilka förväntningar har du på er insats imorgon?

-De första 5-6 matcherna så handlar det om att sitta ihop som lag i de olika delarna, sen är det mer om kemi mellan spelare och vilka som klarar sina roller som är intressant. Vi har alltid som ambition att vara på motståndarnas planhalva för där gör vi målen, sen hoppas jag vi kan jobba på vårt etablerade försvarsspel som var vår svaga punkt ifjol.

Matchen har avspark 15:30 imorgon lördag 6 februari och sänds genom Hallands Nyheter på följande länk:

https://www.hn.se/sport/bois/varbergs-bois-m%C3%B6ter-falkenbergs-ff-i-hett-derby-1.41066632