Det drar onekligen ihop sig kring slutspurten utav den minst sagt annorlunda Allsvenska säsongen 2020. Imorgon gästar Hammarby Varberg Energi Arena, ett ”Bajen” som inför den 27e omgången placerar sig på plats 6 i tabellen med 40 inspelade poäng. Hammarby spelade senast i söndags när man mötte BK Häcken hemma på Tele2 Arena i en match som slutade oavgjort 1-1. Varbergs BoIS bortaspelade dagen efter mot AIK på Friends Arena där hemmalaget till slut tog samtliga poäng efter att Henok Goitom gjort matchens enda mål i mitten av andra halvlek. Varbergs BoIS kliver in i omgång 27 på plats 12 i tabellen med 28 poäng på kontot. Man har 5 poäng ner till Falkenberg på kvalplats och är endast 2 poäng ifrån det uppsatta delmålet på 30 poäng.

Vi tog en sedvanlig avstämning med manager Joakim ”Jocke” Persson inför söndagens viktiga match:

Hur är status i truppen, några indisponibla spelare?

”Inga bekymmer, Luke Le Roux och Daniel Krezic är borta sedan tidigare. Fokus är nu att lägga all energi på vårt egna spel och inte ödsla fokus på det vi inte kan påverka”

Vad har legat i fokus på träningarna inför Hammarby?

”Vi har ett par detaljer som vi jobbar på, men det stannar hos oss”

Hur skulle du beskriva Hammarbys spel och deras styrkor?

”Bajen har ju ett offensivt spel som få i Sverige kan mäta sig med och är extremt styrande i matcherna, och är ett utav få lag som kan göra mycket mot etablerade försvarsspel. Så vi kommer få en skön utmaning imorgon”

Vilka bitar från AIK-matchen tar ni med er, och vad specifikt behöver ni förbättra?

”Försvarsspelet har varit riktigt bra oavsett vilken formation vi använt oss utav. Offensivt måste vi hitta en bättre mix av direkthet och kreativa lösningar”

Vad blir viktigast för er del för att kunna plocka poäng imorgon?

”Det absolut viktigaste för vår del är att prestera på vår högsta nivå och göra det vi är bra på. Sen ber vi till högre makter att de som dömer håller sig till regelboken för det var längesedan man gjorde det”

Matchen mot Hammarby har avspark 14.30 imorgon söndag 8 november. På grund av utökade restriktioner är matcherna fortsatt publikfria, men ni kan som brukligt se matchen genom Dplay.