Imorgon är det så dags för säsongens första Hallandsderby mot Falkenbergs FF, vilket också betyder att det är första gången i historien som BoIS och FFF drabbar samman i Allsvenskan. Vi tog en avstämning med huvudtränare Joakim ”Jocke” Persson inför måndagens match:

Tre matcher in i Allsvenskan, hur skulle du summera er inledning utav serien?

” Våra första tre matcher är jättebra och att vi står på 4 poäng. Vi känner väl samtidigt att vi slarvat bort en del poäng. Vi kommer lära oss utav våra misstag men känslan är att vi haft möjligheten att vinna alla de tre inledande matcherna. Dessutom har över 20 spelare i truppen fått minuter, vilket är väldigt positivt” säger ”Jocke”.

Imorgon väntar FFF i säsongens första Hallandsderby. Hur går tankarna inför matchen?

” Falkenberg är ett derby med eller utan publik, vi kan varandra väl och det lär bli en jäkla fight helt enkelt” förklarar ”Jocke”.

Hur ser läget ut i truppen?

” Just nu bara Astrit som är tveksam, men det går framåt och han bör vara i spel snart. Så 29 spelare av 30 är tillgängliga” säger ”Jocke”.

Vad förväntar du dig för typ utav matchbild mot FFF?

” Vi spelar hemma och vet vad vi kan, men i ett derby så vet vi att duellspel, löpmeter och energi är viktigare än allt det taktiska. Min förhoppning är att vi lyckas ha mer boll än i de två senaste matcherna” säger ”Jocke”.

Är det något speciellt du anser ni bör se upp med i FFF:s spel?

” FFF har en trygghet i sitt sätt att spela och de är väldigt tydliga med vad de vill. Vi måste leverera en topprestation för att lyckas ta vår första trepoängare på hemmaplan” förklarar ”Jocke”.

Ni kommer från en veckas spelledighet. Hur har ni tagit vara på tiden, och har ni haft några speciella fokusområden på träningarna under veckan som gått?

” Det har handlat mycket om att skapa ny energi. Vi har ju matchat många spelare i inledningen och konkurrensen är extremt hård, vilket betyder att det blir ett helvete att ta ut elvan och bänken. Det är dock en idealisk situation för mig som tränare och det är inget jag upplevt tidigare att spelare som hamnat utanför truppen likaväl kunnat starta. Vi längtar efter ta oss an samtliga 30 omgångar och är redo varje match vecka in och vecka ut” avslutar ”Jocke”.

 

Matchen har avspark 19.00 imorgon måndag 29 juni på Varberg Energi Arena, likt tidigare matcher spelas den utan publik.