Efter två veckors landslagsuppehåll drar det ihop sig för allsvensk återstart. På söndag reser Varbergs BoIS till Listerlandet för bortamöte med Mjällby AIF. De bägge lagen möttes senast den 16 juli i somras på Varberg Energi Arena där BoIS tog samtliga poäng efter ett sent 1-0 mål på straff genom Astrit Selmani. Mjällby huserar i skrivande stund på plats 8 i tabellen med 24 inspelade poäng, och Varbergs BoIS två platser bakom med en poäng mindre.

Vi tog en avstämning med manager Joakim ”Jocke” Persson inför återstarten :

Två veckors uppehåll och lite ledighet. Vad har legat i fokus under den perioden?

”Det har varit skönt med en lång och ledig helg samt möjligheten att andas lite annat än fotboll. Träningarna har innehållit mycket spel för att ge alla en möjlighet att visa upp sig inför kommande fem matcher i Allsvenskan och den intryckta cup-matchen i slutet av september. Det innebär sex matcher på tre veckor vilket betyder att det är viktigt att hela truppen tränar på bra och att vi har alla möjligheter att rotera och bibehålla ett energiskt lag i samtliga matcher”

Hur är status och skadeläget i truppen?

”Status är lite skavanker här och där men alla förutom Krezic skall vara tillgängliga mot Mjällby”

Mjällby på bortaplan och returmatch mot din kompis Lantz. Vad förväntar du dig för typ av match och har ni två hörts något inför?

”Lantz pratade jag med senast igår men det blev inte så mycket fotboll utan mer snack kring faciliteter, vi är två lag som har liknande förutsättningar och saker som det måste arbetas på. Bägge lagen känner varandra väl och det brukar bli tighta matcher oss emellan och båda har visat att man inte är några slagpåsar i Allsvenskan. Just nu är min dotter inneboende hos familjen Lantz i Göteborg och våra döttrar fyller år på lördag och söndag. Så det blir en speciell söndag som skall tillbringas i Listerlandet och fightas om tre poäng istället för att äta tårta tillsammans”

Vad blir viktigast i ert eget spel för att kunna plocka poäng på Strandvallen?

”Det handlar mycket om vår egen prestation att som lag lägga 100 % fokus på grunderna och sen vet vi att vi har spelare som kliver fram individuellt och gör det lilla extra i offensiven. Men det kommer krävas mycket löp utan boll och Mjällby bjuder inte på särskilt mycket och har en hel del spets framåt, även om Moses Ogbu är avstängd på söndag”

Matchen mot Mjällby har avspark 17.30 på söndag, och ni ser den som vanligt genom Dplay!