Imorgon är det återigen dags för match då BoIS reser till Östergötland för match mot serieledande IFK Norrköping. Norrköping kommer senast från en 4-2 förlust på bortaplan mot Sirius, och BoIS spelade under söndagen 2-2 hemma mot AIK och befinner sig just nu på sjätte plats i tabellen.

Vi tog en avstämning med coach Joakim ”Jocke” Persson innan avresan.

Hur är status i truppen?

“-Statusen är god, vi vilar troligen lite folk inför söndagen. De som inte är tillgängliga är Aliev, Boman och Lindner” förklarar “Jocke”.

Serieledarna på bortaplan, vad säger du om den uppgiften?

“-Ja det är väl den svåraste matchen man kan ha i Allsvenskan, samtidigt som det är vår fjärde match på typ tio dagar. Med det i åtanke handlar det nu väldigt mycket om karaktär och att hitta spelare som har 100% i energi. På söndag har vi ju även Elfsborg på bortaplan och dom ligger trea i tabellen så det är två matcher som mer än vanligt är matcher vi absolut inte har något att förlora i” säger “Jocke”.

Vilka bitar i ert spel blir extra viktiga imorgon?

“- Framförallt att vi lyckas hjälpa varandra i försvarsspelet och inte lämna någon ensam. Norrköping har alldeles för individuellt skickliga spelare för att vi skall ha råd med något sådant. Offensivt hoppas jag att våra tekniskt skickliga spelare skall våga mer på offensiv planhalva, kliva fram och skapa saker själva eller hitta fler kombinationer tillsammans” säger “Jocke”.

Hur skulle du beskriva deras spelstil, och är det något specifikt ni bör se upp för?

“-Jag skulle säga att Pekings kanske farligaste vapen är deras raka spel vid bollvinst, då är Christoffer Nyman sylvass i djupled. De behärskar även omställningar längs backen och har offensiva mittfältare som har bra driv med boll. Vi måste ha en bra balans och avsluta våra egna anfall så det inte svänger för mycket för då är dom vassa” avrundar “Jocke”.

Matchen har avspark 19.00 under onsdagen på Östgötaporten, och ni kan som vanligt se matchen på Dplay.