Under kommande helg spelas den sjuttonde omgången av årets allsvenska, för Varbergs BoIS del väntar hemmamöte med Örebro SK på söndag 17.30. De bägge lagen parkerar som grannar i tabellen på plats 10 respektive 11, där BoIS har ett försprång på bättre målskillnad. Gästerna kommer senast från förlust med 0-3 hemma mot Djurgården, och BoIS föll i måndags med 2-1 på Hisingen mot BK Häcken.

Vi stämde av läget med coach ”Jocke” inför söndagens match, hur läget ser ut i truppen och vad som lär krävas för att vända den negativa trenden och kunna ta tre poäng på söndag:

Hur är status i truppen?

”Som det ser ut just nu är alla tillgängliga, sen får vi se hur mycket speltid som är vettigt för Hampus Zackrisson, Joakim Lindner och Keanin Ayer”

Vad kommer krävas från er sida för att bryta den negativa trenden?

”Vårt fokus handlar om att hitta tillbaka till det vi är bra på och sluta med tramset. Vi är nykomlingar i serien och då borde vi ha lärt oss vad som krävs av varje individ i varje match. I första halvlek senast mot Häcken fick vi se vad som händer om man LUFSAR omkring och tror man är bättre än vad man är. Jag hoppas den halvleken har fungerat som en klar väckarklocka för vår del”

Hur skulle du beskriva Örebro som lag?

”ÖSK är ett possessionlag med en del finess framåt”

Vad vill du se från laget på söndag?

”BoIS har ett klart motto att laget går först och det finns bara en regel, vilket är 100 % för gruppen oavsett vilken position man blir uttagen till eller om man sätts på sidan av. Det är det som kallas proffsighet och det är sådana bitar som vi måste hantera på ett bättre sätt om vi ska utvecklas i vår egen miljö. Jag räknar med att vi kommer få se ett extremt hungrigt lag, med betoning på LAG, som vill bevisa för ALLA som tippade oss sist att vi inte har dansat färdigt ännu”

Matchen mot Örebro har avspark 17.30 på söndag och ni ser den genom Dplay!