Ny vecka, helg och träningsmatch! Varbergs BoIS fortsätter ladda upp inför säsongen och imorgon stundar möte med Östers IF, en match som också den spelas i Borås och Rydahallen. Öster huserar likt ifjol också kommande säsong i Superettan och har hittills träningsspelat i form av två vinster mot Lunds BK respektive IFK Värnamo. Varbergs BoIS i sin tur har mött Tvååkers IF, Falkenbergs FF samt Halmstads BK där man har med sig en förlust och två oavgjorda, även om man efter den tredje och extrainsatta halvleken mot FFF ”vann” med totalt 2-1.

Vi stämde av läget med Joakim Persson inför morgondagens match, i vilken det lär bli en del förändringar i såväl lag som spelsystem.

– Till Öster-matchen är Oliver Stanisic, Montader Madjed, Oliver Alfonsi, Luke Le Roux, Daniel Krezic, Gideon Mensah, Andre Boman, Simon Karlsson Adjei och Robin Simovic indisponibla. Simovic står över då han behöver ett par veckors träning med laget innan han kliver in i spel, han kör två pass i veckan med oss fram till 1 mars sen gasar vi fullt ut. Däremot är Anton Liljenbäck åter i träning och klar för match.

Motståndarna Öster stod för en stark säsong under 2020.

– Man slutade på fjärde plats i Superettan förra säsongen så det kommer bli ett bra test för våra unga grabbar.

Persson är belåten med vad hans lag visat upp hittills under försäsongen.

– Helheten har sett väldigt bra ut i de två första matcherna (exkl. Tvååkers-matchen) så det hoppas jag fortsätter även imorgon, även om vi skall testa lite nytt mot Öster men det beror mest på vilka spelare som ska spela och vilka som ska sparas. Vi tar bort två spelsystem och kommer testa ligga i samma struktur över hela matchen. Sen ska det bli kul att se hur vi hanterar vår defensiv med en väldigt offensivt balanserad elva.

Matchen har avspark 15:30 imorgon lördag 20 februari och kommer sändas genom Hallands Nyheter.