Som ni kunnat läsa tidigare i veckan väntar säsongens längsta bortaresa när Varbergs BoIS kommande söndag återstartar Allsvenskan på bortaplan mot Östersunds FK. Redan imorgon fredag rullar bussen från Varberg Energi Arena med slutdestination Östersund och Jämtkraft Arena. Hemmalaget ÖFK ligger just nu på 11e plats i tabellen med 33 inspelade poäng, och har med det 9 poäng ner till Kalmar FF på kvalplats och +10 i målskillnad kontra smålänningarna. BoIS i sin tur ligger platsen bakom Östersund och klättrade i sista matchen före landslagsuppehållet upp över det satta delmålet på 30 poäng och har nu 31 poäng i samlingen. Både ÖFK och BoIS har i och med det möjligheten att säkra det allsvenska kontraktet för 2021 i stundande omgång 28. I vanlig ordning tog vi en avstämning med manager ”Jocke” Persson inför helgens roadtrip och bortamatch:

En stark insats och tre poäng mot Hammarby före uppehållet och 30-gränsen är passerad. Ser du kontraktet som klart?

-Kontraktet är inte klart men procentsatsen är ju hög att 31 pinnar räcker. Det innebär ju ändå att vi hellre löser detta på egen hand och vi har en fin möjlighet att kunna ta poäng borta mot Östersund som är klara med sina 33 poäng.

Nu väntar ÖFK på bortaplan, tankar kring den utmaningen?

-Östersund är ett spelskickligt lag på sitt konstgräs och har individuellt skickliga spelare så det kommer krävas ett fokuserat försvarsspel från vårt håll.

Hur lyder status i truppen?

-Joakim Lindner är avstängd, sedan är också Alibek Aliev, Jesper Modig, Daniel Krezic och Luke Le Roux indisponibla.

Vilka bitar i ert eget spel vill du se mer utav sett till Hammarby-matchen?

-Jag vill gärna att vi fortsätter med vårt anfallsspel från senaste matchen, där alla offensiva pjäser tar extralöpningar för att sätta andra i lägen och att vi tar närmsta vägen till mål när det är läge.

Vad kommer krävas för att ta en poäng eller tre på söndag?

-Med tanke på resans längd och matchens betydelse så handlar det mycket om attityden till matchen och att verkligen gå ut och de 110% för annars bli man oftast tomhänt. Varbergs BoIS skall vara ett LAG som står för betydelsen av vad ett LAG innebär.

Söndagens match har avspark 17.30, och ni kan som vanligt se den genom Dplay.