På lördag är det matchdags igen vid 15.00 då IK Sirius kommer på besök till Varberg Energi Arena. Gästerna kommer till match med fin form, tre raka segrar och placerar sig för närvarande på sjätte plats i tabellen. BoIS spelade sin senaste match i söndags hemma mot Örebro SK där man tog en efterlängtad trepoängare efter att ha vänt ett 0-1 underläge i matchens slutskede.

Vi tog en sedvanlig avstämning med coach ”Jocke” inför helgens match som är en del av allsvenskans artonde omgång:

Hur är läget i truppen?

”Alla är tillgängliga förutom Tranberg som är avstängd samt Krezic som precis opererats. Sett till senaste matchen tillkommer Hampus Zackrisson, Keanin Ayer och Robin Book och de är samtliga aktuella”

Seger senast mot Örebro, vad har legat i fokus under veckan som gått sedan dess?

”Det har varit att ge alla killarna chansen att visa var formen är och hur man står sig, därav har det blivit en hel del spel utan styrning”

Ni mötte nyligen Sirius på bortaplan och tog en poäng. Vad sett till den matchen behöver ni justera i ert spel för att kunna ta samtliga poäng på lördag?

”Sirius är enligt mig årets lag i Allsvenskan. Man är laget som behärskar possession-fotboll men som ändå leder till en bra offensiv fotboll och de skapar mycket chanser i varje match man spelar. Deras vassaste vapen är dock omställningarna med firma Vecchia-Sugita i första läget och sedan brukar både Nahom Girmai och Elias Andersson ansluta. Det kommer krävas en bra defensiv balans i offensiven för vår del, men det är en svår avvägning för Sirius är också ett lag som släpper till ganska mycket bakåt så vi måste våga ösa på framåt. Sen skall bollarna in i boxen likt matchen mot Örebro, det trivs inte Sirius med och det märkte vi när vi mötte dom borta”

Robin Book tillbaka i BoIS, vad tror du han kommer att bidra med?

”I Robin får vi ännu en kvalitéts-spelare som redan vet exakt vad vi ska göra. Sen är han en poängspelare som kan sätta bollen i mål på egen hand, servera framspelningar eller också ta löpningar som öppnar upp bättre lägen för sina medspelare”

Truppen känns bred, är det svårt att plocka ut en elva eller är det ett ”angenämt problem”?

”Under morgondagen (fredag) kommer vi lägga energi på vad och vem som får uppgiften att starta mot Sirius, vilka som får chansen på bänken och tyvärr kommer några som är i bra form även hamna utanför truppen. Konkurrensen vi har i laget nu är fantastisk och det resulterar i en utvecklande träningsmiljö för alla”

Matchen mot IK Sirius har avspark 15.00 på lördag och ni ser den genom Dplay!