På söndag är det dags för match igen då BoIS reser upp längs Riksväg 41 för att möta Elfsborg på Borås Arena, med avspark 14.30. Elfsborg har den senaste tiden visat en gryende form och vann senast med 5-0 borta mot Mjällby och befinner sig just nu på tredje plats i Allsvenska tabellen. BoIS spelade sin senaste match under onsdagen i Norrköping där man gick bet och föll med 2-0 mot serieledarna. Vi tog ett snack med coach Joakim ”Jocke” Persson inför söndagens match:

Hur är statusen i truppen, ni befinner er mitt i ett riktigt tight spelschema?

Just nu är det bara Lindner som är borta, sedan har vi frågetecken på Birkfeldt och Aliev. Resten är tillgängliga även om August Strömberg precis blivit pappa. Han stämmer vi av med imorgon (lördag).

Sett till de senaste matcherna, vilka delar i ert spel tycker du ni utvecklat mest och vad önskar du bättring kring?

Det jag tycker utvecklats mest är vårt låga försvarsspel som blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Samtidigt önskar jag att vi hittar tillbaka till rakheten och löpviljan framåt så vi kan ta oss in i dom farliga zonerna igen. Vi har tagit steg med boll men får inte glömma vad vi är bäst på och fortfarande ha en tydlighet när vi går framåt.

Nu stundar Elfsborg på bortaplan, vad tänker du kring den matchen?

Elfsborg är ett lag som har en bra mix av det raka spelet och farten i omställningarna, men kan även äga boll i stunder. De har fått en bra start på säsongen och ligger i den absoluta toppen, så det kommer definitivt krävas en riktigt bra prestation från vår sida för att kunna hota dom. Det blir en härlig utmaning utan någon press på oss så vi skall bara ut och kriga för varje centimeter. När Mjällby mötte Elfsborg var man inte på tårna från start och då kan man snabbt hamna i en svår situation. Det blir viktigt att inte bjuda Elfsborg på något då de har många spelare som kan nyttja ytorna om vi blir för långa.

Det blir ju lite utav ett ”derby”, vad förväntar du dig för typ av matchbild?

Jag förväntar mig en match med derbykaraktär där inget utav lagen kommer flytta på sig. Elfsborg vill säkerligen äga mer boll men vi måste också våga ta hand om bollen och framförallt löpa utan boll för att skapa hål i Elfsborg och på så vis kunna hitta chanser.

 

Matchen har som tidigare nämnt avspark 14.30 på söndag och ni kan som vanligt se den genom Dplay.