Imorgon reser herrtruppen till östkusten för bortamatch mot Kalmar FF. På onsdag väntar sedan även match i andra omgången av Svenska Cupen mot Oskarshamn AIK, vilket resulterar i ett ”mini-läger” då laget beslutat sig för att stanna kvar på östkusten mellan matcherna.

Måndagens match mot Kalmar FF är en del utav allsvenskans 22a omgång, och Kalmar ligger i skrivande stund på plats 15 i tabellen på 18 inspelade poäng med 3 poäng upp till ”säker” mark. Senast man var i spel mötte man IFK Göteborg på bortaplan och lyckades efter ett mål i vardera halvlek ta tre poäng genom en 1-2 seger. Varbergs BoIS kommer till matchen med två raka förluster i bagaget, först på bortaplan mot FFF i säsongens andra Hallandsderby och i måndags föll man mot Helsingborgs IF på hemmaplan med 1-3.

Vi tog tempen på laget och snackade med manager Joakim ”Jocke” Persson inför veckans roadtrip till Kalmar och Oskarshamn:

Hur är status i laget?

”Statusen är god och samtliga spelare är tillgängliga för både Kalmar och Oskarshamn-matchen. Vi åker med 20 + 2 spelare”

Vad har ni fokuserat på  i träningen under veckan som gått sen Helsingsborgsmatchen?

”Fokus har legat på att hitta rätt i våra positioner och hitta tillbaka till nycklarna som gör att vi skapar chanser. Försvarsmässigt har vi kört upprepningar på det vi skall göra”

Vad förväntar du dig för match mot Kalmar och hur ser du på deras spel?

”Kalmar är ett lag som kommer fightas om varje millimeter på planen och det kommer bli en tuff fight”

På onsdag gäller Oskarshamn i cupens andra omgång. Vad känner du kring den utmaningen?

”När det gäller den matchen handlar det om en cup och vår attityd och energi måste vara på högsta nivån om det inte skall bli massa bekymmer. Båda matcherna är härliga utmaningar som betyder gott om minuter för många spelare att visa upp sig inför de sista omgångarna som kommer efter Kalmarmatchen”

Måndagens match mot Kalmar har avspark 19.00 och ni ser den som vanligt på Dplay.