Idag startar tävlingssäsongen på riktigt för Varbergs BoIS. Efter tre träningsmatcher mot våra Halländska konkurrenter, FFF, Tvååker och HBK så har det blivit en vinst och två förluster där BoIS stundtals har visat prov på bra spel och fina anfall. I stort sett alla spelare i truppen har fått speltid i träningsmatcherna, men idag gäller det att vara redo att kriga i 90 minuter.

Hammarby och BoIS möttes senast 2017, även då i Svenska Cupen. Då slutade matchen 3-3 efter att BoIS haft ledningen med både 2-0 och 2-3 genom mål av Gabriel Altemark Vanneryr och Karl Söderström (2). Hammarby kvitterade då i matchens sista minut.

Joakim Persson är dock övertygad om att det finns sätt att såra Hammarby på, så länge effektiviteten finns där. Läs Jockes tankar inför kvällens match här nedan.

Vad är dina tankar inför ikväll?

Ja det är väl två lägen, dels är det en tävlingsmatch så att åka hem med noll poäng vore inte så bra. Ska vi ha möjlighet i Svenska Cupen så måste vi få med oss någonting, antingen ett eller tre. Så det är klart att det finns en plan A och en plan B.

Sen vet vi ju också att vi möter ett av Sveriges bästa lag, så vi måste såklart anpassa oss lite efter motståndet. Men vi hoppas också att vi ska kunna hitta en del möjligheter med tanke på att det är tidigt på säsongen. Det är väl det det gäller egentligen, ett eller tre poäng ikväll så är vi med.

Annars är väl delmoment två i detta att det är en fantastisk upplevelse för killarna. Det kommer bli bra tryck på läktarna då det även är Hammarbys första tävlingsmatch. Så det kan vi suga med oss utan att det ska påverka oss rent fotbollsmässigt mer än att det ska bli jävligt roligt och spela inför så mycket folk. Sen ska vi göra vad vi kan för att det ska vara så tyst på läktarna som möjligt, såklart.

Vi har hunnit med tre träningsmatcher hittills, har de matcherna satt en bra grund inför tävlingssäsongen som drar igång idag?

Ja men det är väl som så att man måste inventera det man har, och i den elvan vi har idag så känner vi att vi skulle kunna ha 4-5 spelare till som sett bra ut och som skulle kunna få möjligheten. Vi är nöjda med att vi har 22-23 spelare tillgängliga.

Sen ligger frågetecknet någonstans i att det inte är möjligt att byta 6-7 man idag, men Hammarbyspelarna har antagligen inte heller gjort speciellt många 90-minutare. Det handlar om att springa på inspiration och jävlaranamma sista 20, men då ska vi helst ha ett hyfsat resultat att spela på, annars kanske vi blir straffade i hur vi hanterat träningsmatcherna. Men om man inte kan testa spelare nu så vet jag inte när man ska testa dem. Annars känns det bra och vi har inga skavanker förutom Adama Fofana så det är jättebra.

Hur ska vi göra för att knipa tre poäng ikväll?

Vi vet att det är ett jätteskickligt fotbollslag, med extremt duktiga individualister. Så att vi någonstans måste vi grepp på dem och inte hamna i för många en-mot-en-situationer. Sen måste vi ta vara på omställningarna vi får, men stundtals även kunna bita oss fast i spelet och kunna styra matchen i perioder. Vi vill inte hamna i ett för lågt försvarsspel i 93 minuter, även om vi ska hantera ett lågt försvarsspel också då vi lär hamna där emellanåt.

Men där finns saker där vi kan såra Hammarby med, för de öser på med rätt mycket folk framåt. Kan vi vara noggranna i hur vi spelar oss ur pressen och i sistapassningen så hoppas jag att vi ska kunna skapa chanser för både två och tre mål på bortaplan, men då gäller det att vi är effektiva.