Andra matchen på försäsongen spelas imorgon, Eskilsminne IF står moståndet. Helsingborgslaget huserade förra året i division 2, men tog steget upp till division 1 tillsammans med Tvååkers IF i höstas. Efter matchen mot Halmia pratade assisterande tränaren Paul Olausson om behovet att förbättra tålamodet, och att värdera omställningslägena mycket bättre. Vi tog ett snack med Jocke Persson om vart fokus kommer ligger under morgondagens match.

Andra matchen för säsongen imorgon, vad kommer ni att jobba vidare med från förra helgens match?

Vi kommer att försöka fortsätta jobba in ett högt presspel. Vi har tre olika varianter som vi ska hantera. Även om jag tycker det var ganska bra senast så får vi nog räkna med att Eskilsminne är ett lag som spelar betydligt rakare och längre. Så vi kanske får betalt för första och andra pressen betydligt oftare. Så det betyder någonstans att vi defensivt behöver fokusera på andrabollsspel, förstaduell och reaktionsförmåga för att få tag på andrabollar så att vi kan börja spela fotboll igen själva.

Offensivt så gäller det att ha ett betydligt större tålamod vid bollvinster. Skilja på när vi ska ta omställningar för att det kan bli farligt, och när “butiken” är stängd. För man får ju faktiskt spela bollen bakåt i fotboll och börja om. Där har vi haft problem även under veckans träning, att allt går i fyrans växel. Det positiva i det är väl att vi har ambitioner och att vi löper väldigt mycket. Men tanken är att vi ska försöka “breaka det”, som Paul säger, så att vi kan få ett större bollinnehav och vila med bollen oftare.

Som du redan nämnt så pratade Paul efter matchen mot Halmia om att ha ett större tålamod och att värdera bättre, är det där som fokus har legat under träningsveckan?

Det har varit fokus på det, och det har varit övningar för det. Om vi har lyckats kan jag inte helt ärligt sitta och säga att vi har. Utan vi är väldigt benägna att vi, när vi vinner boll, måste gå framåt. Då innebär det ju också oftast att motståndarna har väldigt mycket folk där också, så vi sitter lite fast där i ett hörn fortfarande. Men jag tror att med lite bilder på genomgången idag med vad vi menar, att det kommer sitta. Jag tror också att Eskilsminne kommer ligga lite lägre och vara lite mer kompakta. Så de kanske kommer att tillåta oss att spela utanför och framför dem lite mer. Så det kanske blir mer naturligt att vi har bollen mer. Sen får vi se om vi får possession om vi kan värdera när vi ska gå fram och inte gå fram, så det blir intressant.

Avspark imorgon klockan 12:30 alltså! Entrén kostar 50 kronor, och alla under 18 går in gratis. Välkomna!

Matchtruppen för imorgon ser ut som följer:
1. Matt Pyzdrowski
31. Albin Svensson
2. Hampus Bohman
3. Hampus Zackrisson
4. Elmin Nurkic
5. Sebastian Möller
6. Hampus Danielsson
7. Perparim Beqaj
8. Albert Ejupi
9. Albin Skoglund
10. Gabriel Altemark-Vanneryr
11. Nahom Girmai
12. Teddy Bergqvist
13. Erion Sadiku
14. Zev Taublieb
15. Oliver Stanisic
18. Joakim Lindner
21. Eddie Tran
23. Adama Fofana
24. Jakob Bergman